Remedii pentru sforait

Remedii pentru sforait

Detalii

CategoriiSanatate
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari2638

Voteaza & Distribuie

Descriere

sforaitMotivul pentru care este important sa identificati cauzele sforaitului este ca el poate fi indiciul unei afectiuni mai serioase. De asemenea se poate datora si unei anatomii a gurii individului, unei congestii nazale cronice. Oricare ar fi motivul, incercati mai intai sa scapati de sforait prin niste remedii mai la indemana, iar daca nu functioneaza, luati in considerare chirurgia.

Slabiti: Un remediu pentru a va opri din sforait, care nu doar ca o va ajuta pe partenera dvs sa doarma mai bine, dar va fi mult mai sanatos si pentru dvs sa aveti o greutate potrivita varstei si constitutiei dvs. Daca sunteti supraponderal, excesul de grasime ingusteaza caile respiratorii, ceea ce mareste forta inspirarii si a expirarii. Pentru a slabi, recurgeti la optiuni sanatoase, cum ar fi exercitiile fizice si o dieta sanatoasa.

Evitati alcoolul si sedativele: O buna masura impotriva sforaitului este evitarea oricarui consum de alcool cu patru ore inainte de a merge la culcare. De asemenea, in cazul in care un medic va prescrie sedative sau hipnotice, informati-l despre problem dvs. cu sforaitul. Motivul pentru aceasta este ca toate aceste substante deprima sistemul nervos central, ducand la relaxarea excesiva a muschilor si a tesuturilor din gat.

Dormiti pe-o parte: Un alt remediu, care functioneaza pentru majoritatea este schimbarea pozitiei in care dormiti. In timp ce culcat pe spate poate fi mai confortabil, dormitul pe-o parte poate ajuta la rezolvarea problemei. Acest lucru se datoreaza faptului ca in timpul somnului pe spate, limba cade inapoi in gat si blocheaza fluxul de aer. Puteti preveni asta, dormind pe-o parte.

Ridicati-va capul: O alta tehnica, ce ar putea da rezultate este ridicarea capului patului cu 4 cm. Sau folosirea unei perini speciale. In cazul in care nu aveti una, e mai bine sa dormiti fara perina. Respiratia dvs va functiona mai usor, mai ales daca congestia este una din problemele dvs.

Curatati caile nazale: Stim cu totii cat e de greu dormitul cu nasul infundat din cauza unei raceli. Cu toate acestea, congestia nazala poate provoca sforaitul prin crearea unui vid in gat. Puteti incerca sa tratati congestia nazala cu picaturi de nas sau chiar cu un umidificator.

Cauzele sforaitului pot fi congestia nazala din cauza alergii sau o problema anatomica cum este deviatia de sept. Pentru prima puteti incerca antihistaminice, in timp ce pentru a doua se recurge de obicei la o interventie chirurgicala. Alte masuri pe care le puteti incerca sunt benzile nazale aplicate deasupra nasului pentru cresterea spatiului de trecere a aerului. De asemenea, inainte de a merge la culcare, incercati sa evitati alimentele care determina acumularea mucusului in gat, cum ar fi produsele lactate, produsele cu grasimi sau cele din lapte de soia. Daca nu gasiti nici un remediu pentru sforait, trebuie sa va adresati medicului dvs si impreuna sa luati in considerare alte optiuni de tratament.