Sari la conținut
Forum Roportal
Mosotti

De ce iti impun medicii regim la diabet ?!

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Eu am fost diagnosticat cu diabet, insa sunt mancacios si pofticios si nu pot tine regim, am luat jumate de metformin si la 1-2 ore am mancat si dulciuri si aveam glicemia foarte buna, de ce medicii impun regim strict, daca merge si fara ?

Azi am mancat doua gogosi cu zahar pudra pe ele si am avut valori bune la 1 si 2 ore de la ele ca, cu 1-2 ore inainte de masa am luat jumatea aia de metformin.

Pai astia interzic tot, dulceata, cozonac, fainuri, zahar, prajituri, gogosi, placinte, ciocolata, bomboane pai ce-i asta ? Ca nici la puscarie nu e asa. Ca iti da o lista unde iti scrie ca astea-s interzise. De ce nu da tratament si sa manance omul cum manca inainte normal.

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

 

La 28.11.2021 la 4:14, Mosotti a spus:

De ce nu da tratament si sa manance omul cum manca inainte normal.

:no:   Pai Metformin ce este???   nu tratament ... dar nu ti-e rau dupa ce ai  luat?   Totul este interzis ca e vorba de Diabet zaharat, deci post negru aproape!!!   Vei rontai o frunza de telina si o gulie urmat de varza si ridichi in sos de spanac cu mamaliga si compot de prune fara zahar.    In loc de gogosi te vei mai delecta cu un "Bitter Melon" si vei trai 1000 de ani.

Matusa mea gatea aproape 24 de ore din zi pentru sotul ei cu Diabet cu care s-a nascut si a trait 100 de ani.   Mereu voia carne decat dulciuri, si avea totul ca la carte. 

Avea mereu un jambon afumat bine fiert si gata de feliat, salata de fasole verde, de frunze verzi de salate, prajituri fara zahar, cafea fara ceva dar deloc bun, el avea de Tip 1 cand se facea si injectii de Insulina.   Mergea pe jos zilnic 5-6 km.   Fuma in secret, cand mergea la plimbare, tinea pachetul de tigari in sosete, in celalalt erau aromele sa nu-i miroase gura a tigara ... copiii radeau de el ca se comporta ca un teenager.   

In drumul itinerariului ales pentru plimbare care era bine masurat era si un teren de unde au fost daramate casele  dar in spate langa gard au ramas niste mobila de terasa special pentru muncitorii constructori si cabinete scoase din case pentru folosinta temporara cat tine constructiile.   Ceva n-a iesit bine ca nu s-a continuat constructia si el acolo-si tinea rezervele de tigari, avea si o canapea sa doarma intr-un cort, au crescut buruieni si nu se vedea nimic de pe strada.    Mereu ii era foame, cred ca si manca acolo pe ascuns in coliba improvizata.  

   

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×