Sari la conținut
Forum Roportal
Varalamare

Cutremur 2014

Postări Recomandate

Nimic nu stiti...

 

Sa vedeti neica la ala din 77 ce "distractie" a fost...

 

Eram cu tata si bunica acasa, maica-mea era internata la Fundeni...

Noroc ca a reusit mama sa ne dea un telefon ca e bine, cred ca pleca taica-miu in partea cealalta a orasului dupa ea...

Sa vezi cum e sa stringi toate bibelourile si vesela cu lopata de pe covor..

 

Si cel din 86 a fost tare...

Eram la o petrecere si stateam cu prietena in brate la un pahar..

Cind incepe sa topaie asta la mine pe genunchi...

La care eu in bautura mea ii spun "Stai draga ca mergem acasa.."

 

Cel de aseara nu l-am simtit ca eram in baie, dar tocmai am iesit si am vazut cum se balangane bicicleta spinzurata in tavan...

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

a fost un cutremur prin anii 90, nu stiu exact ce an, dar stateam in sect 4 intr-un bloc inalt. locuiam la etajul 14 din 15 si imi aduc aminte si acum cum se balanganea intreaga cladire. mama mea s-a speriat atat de tare incat 2 luni mai tarziu ne-am mutat intr-un bloc cu 4 etaje la parterul blocului. si acum, dupa atatia ani, se sperie si e terminata psihic cateva zile dupa ce simte un cutremur. a ramas cu frica aia, basca si frica pe care a trait-o la cutremurul din 77.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

daca nu s-a spart nimic, nu e grav.

eu nu am prins niciodata un cutremur.

nu va pricepeti sa descrieti.

 

Cel din '77 era prima experienta, eram in Istanbul, simteam parca o macara ridica cladirea de 5 etaje iar strada se ondula ca un sarpe desi era in panta, langa Facultatea de Chimie.   La TV arata harta romaniei si in jurul capitalei erau doar cercuri se vorbea si de Institutul Nuclear si precum nu stiam limba, n-am inteles ce se intampla.   Eram confuza ca era galagie mai mare ca de obicei dar nu parea nimeni speriat sau ingrijorat, credeam ca e ceva rau cu mine, tensiune sau asa ceva, mult mai tirziu mi-a explicat cineva, iar cand au aparut si imagini la TV am inteles de ce nu pot telefona.    Totul aproape s-a miscat in locuinta dar fara pagube.  

 

Peste vreo 2 ani am prins una in Zurich in mijlocul noptii, ne-a trantit patul la alta peretele si parca era o minge ne-a aruncat inapoi, a fost violent si cladirea era tocmai pe crapatura care pornea din munti de undeva.   Am iesit din cladire cand s-a oprit cladirea din miscat si nu aveam chef de reintrat dar ne-au lamurit la TV ca extrem de rara ocazie este un cutremur in Elvetia si niciunde nu s-a intimplat nimic.

 

In October 17, 1989, pe cel de 6.9 grade din San Francisco l-am simtit in San Diego chiar foarte bine, a crapat peretele apartamentului iar mobila era impins in mijlocul camerelor dar la mine altceva nu s-a intamplat, n-au cazut case in San Diego ca este foarte departe dar au crapat si drumuri peste tot.

De atunci aprope pe toate mai mari din California le-am simtit pana am locuit acolo, in Arizona saptamana trecuta am simtit o zgaltaiala pentru o secunda dar nu s-a anuntat nimic.   Nu prea este zona seismica, de aceea toti bogatii din Hollywood si-au amenajat o casa comfortabila in jurul Phoenix-ului ca in caz de ceva si pe jos ajung aici.  Operatia de salvare este pregatit de munca la orice ora de aici.    

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Mereu mai uit la documentare despre fenomenele naturale ca in ultima vreme s-au produs multe filme sa explice lumii pe timp de "pace" ce se intampla cand pamantul se misca, cum se simte puterile cutremurelor in diferite tipuri de sol, si tot ce mai caracterizeaza un eveniment atit de nefericit cand deodata apare fara preaviz cutremurul ca nu se poate prevede cand si unde ajunge la suprafata.   

 

Chiar ma bucur ca se acorda timp destul studiului fenomenului atit in laboratoarele de specialitate dar si in studiourile de filmare si ne pun la zi cu cele necunoscute ca mereu apare ceva nou si in aceasta stiinta.   

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×