Ce trebuie să știi despre dedurizarea apei?

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Taguriapa
Ultima actualizareLuni 18 iunie 2018
Vizualizari954

Voteaza & Distribuie

Descriere

Poate ai observat că, cabina ta de duș, canalele de scurgere sau alte zone în care utilizarea apei este comună, nu par curate sau poate că ai observat că detergentul sau săpunul nu par să curățe, atunci nu intra în panică. Apa dură este perfect sigură pentru ingerare; totuși, poate afecta aroma alimentelor sau poate avea un miros neplăcut din cauza cantităților mai mari de calciu, carbonat de magneziu și mangan.

Dar apa dură nu trebuie sa afecteze totul in casa ta, există o soluție simplă - instalarea unui sistem de dedurizare a apei. Există mai multe dedurizatoare de apă disponibile pe piață astăzi, deci este sigur că poți găsi unul care funcționează pentru casa și bugetul tău. Pe măsură ce cauți sistemul perfect de dedurizare a apei pentru casa ta, există o varietate de lucruri pe care trebuie să le ai în vedere.

1. Creșterea cantității de apă dură afectează mai mult decât îți dai seama. Dincolo de lucruri precum mirosul rufelor sau aroma alimentelor, apa dură dăunează țevilor și duce la deteriorarea acumulării.
2. Apa dură poate afecta aparatele. Apa dură poate crea acumulări în aparate cum ar fi mașinile de spălat vase și mașinile de spălat rufe, făcând totodată și mai slabă eficiența detergentului.
3. Determină cât de grea este apa. Discută cu o companie locală de testare a apei și programează un test. Sau poți cumpăra un kit de testare de la majoritatea magazinelor de distribuție. Un astfel de magazin care comercializează kituri de testare precum și alte soluții de dedurizare a apei este Top Water, un magazin online care poate fi accesat prin intermediul paginii web www.topwater.ro. Există mai multe tipuri de kit-uri disponibile, deci alocă timp pentru a găsi unul pe care îl poți utiliza cu ușurință.
4. Cât de mare este casa ta? Dimensiunea casei tale, precum și numărul de persoane care locuiesc în ea determină tipul și capacitatea unității de dedurizare a apei de care ai nevoie. Un dedurizator de apă funcționează prin schimbul de sare sub formă de comprimate dizolvate în locul calciului și a altor minerale în apă. Dispozitivul de înmuiere a apei trebuie să se reîncarce periodic la fiecare 3 zile, deci sistemul pe care l-ai ales trebuie să poată continua să funcționeze în timpul ciclului de reîncărcare. Prin alegerea unui sistem dublu de dedurizare a apei, poți asigura o aprovizionare constantă cu apă dedurizată.
5. Sisteme duble de rezervoare. Acest design permite scurgerea apei dure și a apei dedurizate. Cel de-al doilea rezervor deține materialul de înmuiere a apei sărate și reîncarcă particulele de apă. Acest lucru asigură faptul că, calitatea apei este întotdeauna la nivelul dorit.