Sari la conținut
Forum Roportal
The Unknown

Codul bunelor maniere la masă

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

parca erai la regim....

 

basca esti pe 'codul bunelor maniere la masa', nu in pat

El ia masa la ...pat!

Si ce nu face el cand e vorba de biscuitii de la Amarena. :roll: Uita si de dieta. :crazy:

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

https://www.doctorulzilei.ro/regurile-reginei-nu-pot-fi-incalcate-elementul-pe-care-il-interzice-nepotilor-nu-permite/

Regina dezaprobă proastele maniere la masă.    „Atitudinile de odinioară însemna, de asemenea, că persoanele care scriau sau mâncau cu mâna stângă erau priviți cu dispreț”    „Din fericire, acum este acceptabil să faci acest lucru, dar tacâmurile se țin în continuare în același mod: degetul arătător coboară pe furculiță.   Pentru cuțite, degetul arătător se întinde, de asemenea, în josul cuțitului, oprindu-se acolo unde se întâlnesc lama și mânerul" si multe altele.

*Eu sint PRO aceste etichete la masa decat de mancat cu mana sandviciuri!!!*

 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

table-setting-1926936_1280-930x620.jpg

"Dacă urmează să găzduiești o cină formală, atunci e recomandat să urmezi câteva reguli. Pentru început trebuie să așezi o farfurie în centrul decorului și să pui furculițele în stânga farfurii, cuțitele și lingurile se vor așeza în dreapta acesteia.

Tacâmurile trebuie puse în ordinea în care vor fi folosite începând din exterior. Lamele de cuțit trebuie să fie orientate către farfurie, iar vârfurile furculiței trebuie să fie orientate în sus, spun specialiștii în etichetă.

Furculița și lingurița de desert trebuie așezate deasupra setului, cu furculița îndreptată spre dreapta și lingurița deasupra furculiței, îndreptate spre stânga.

Dacă urmează să servești salată și supă, e recomandat să așezi farfuria pentru salată deasupra farfuriei principale, iar peste farfuria de salată ar trebui să pui bolul pentru supă".

*Ma mir ca apare asemenea articol, cand lumea este atat de desteapta si computerizata.   Pe noi ne invatau de acasa de foarte mici ca sa nu fie totul deodata greu de sortat si retinut, dar oricand era ceva festivitate in vecinatate, ne chemau sa ajutam la asemenea joburi ca erau nunti cu sute de invitati si noi aveam rabdare sa asezam tacamurile.   Paharele erau in mainile adultilor.  Ce graiesc si eu, nici sa gateasca nu mai stie tineretul de azi, ca Pizza se haleste cu mana din cutia in care a fost livrat la domiciliu, ce sa caute dubla farfurie pe mesele lor!!!*

doctorulzilei.ro

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×