Sari la conținut
Forum Roportal

Care sunt cele mai reprezentative modele de motociclete din lume?

enrique00a

134 citiri

Motocicleta este considerata de multi specialisti drept “calul de fier” al libertatii barbatilor. Acest lucru inseamna ca le ofera acestora mai mult spatiu de miscare, adrenalina si aventuri de neuitat, mai ales atunci cand aleg sa cutreiere locurile fermecatoare ale patriei. Pe scurt, motocicleta este o adevarata “arma” pe care barbatii o au la dispozitie care sa asigura putere si incredere in forte;e proprii.

Majoritatea motociclistilor sunt pur și simplu indragostiti de „aspectul” motocicletelor, de sunetul motorului, puterea si viteza dezvoltate. Coordonatele anterior enuntate provoaca doar mandrie si plaacere, inclusiv in privinta motocicletelor de uzina, precum o Yamaha FZ6, fabricate din piese moto de calitate excelenta.

Informatiile culese de-a lungul timpului pe baza studiilor efectuate asupra celor mai tari modele de motociclete ne-au ajutat sa intocmit un top al motocicletelor performante, populare in raport cu caracteristicile tehnice specifice!

Datele colectate ne arata asa:

Honda Steed 400

Modelul lansat in anul 1988 are o putere redusa a motorului, de 31 CP. Cu toate acestea, motocicleta este ideala pentru incepatorii pasionati de croaziere. Honda Steed se remarca printr-o manevrabilitate si fiabilitate excelente, in egala masura si printr-un pret extrem de atractiv. Din aceasta perspective, a fost, la timpul sau, un model extrem de agreat de mare majoritate a motociclistilor.

Yamaha R1

Această motocicleta a fost creata exclusiv pentru viteza (poate accelera pana la 300 km/h). Riderii au nevoie de abilitati bune de conducere pentru a conduce. Indiferent de faptul ca modelul are o suspensie absolut rigida, care in combinatie cu drumurile romanesti devine si mai incomoda. Yamaha R1 isi gaseste din ce in ce mai multi admiratori in fiecare an.

Suzuki GSX-R600

Această motocicleta a fost lansata in 1992. iar pana in prezent exista deja 7 modificari ale versiunii initiale. Motocleta sport are forme agresive si plastic colorat neobisnuit, ceea ce o face spectaculoasa si memorabila. Trebuie remarcat faptul ca Suzuki GSX R600 nu este absolut potrivita pentru conducerea pe drumuri de proasta calitate. Contrar numeroaselor sale avantaje, motocicleta necesita costuri semnificative in timpul reparatiilor si faptul ca are un consum mare de carburant.

Yamaha FZ6

Yamaha FZ6, cunoscuta si sub denumirea de FZ6 FAZER, este o motocicleta utilata cu un motor de 600 cmc, care a fost lansata de catre constructorul Yamaha in anul 2004. La inceput, s-a dorit a fi o motocicleta naked de greutate medie construita în jurul motorului YZF-R6 din 2003.

Motorul este reglat pentru o putere mai utila la nivel de performante medii. Fiind o motocicleta multifunctionala, se poate descurca cu succes in timpul calatoriilor sportive, turismului si navetei. In 2010, FZ6 a fost inlocuit cu FZ6R complet carenat in America de Nord, iar XJ6 Diversion, XJ6 N si XJ6 Diversion F in Europa. Stilul FZ6 a fost continuat in 2011 cu Yamaha FZ8 si FAZER8.

Aceasta motocicleta este o alegere populara pentru semicaraj, pozitia verticala a scaunului si evacuarea sub scaun. Aceste caracteristici o pozitioneaza intre un supersport complet si un streetfighter gol (desi în Europa si Australia, exista o optiune disponibila pentru FZ6N neutilata complet).

Acest top este unul orientativ, care te poate ajuta sa intelegi ce inseamna o motocicleta in adevaratul sens al cuvantului.

 

 


×