Jump to content
Forum Roportal

Bridgestone vs Michelin: care anvelope sunt mai bune?

Sign in to follow this  
enrique00a

169 views

Mulți oameni își pun clasica întrebare: să aleg anvelope Bridgestone sau Michelin? Iar răspunsul nu este atât de simplu pe cât ai putea crede.

Cu siguranță, nu vei da greș dacă alegi oricare dintre mărci. Toate anvelopele de la Michelin și Bridgestone sunt printre cele mai sigure de pe piață, mai ales în condițiile pentru care sunt create. În plus, ambele companii produc unele dintre cele mai durabile anvelope de pe piață, iar majoritatea produselor lor sunt silențioase și confortabile.

În plus, Bridgestone și Michelin sunt de departe cei mai mari producători de anvelope din lume. Marca japoneză a avut un 2019 mai de succes, cu vânzări de 24,05 miliarde de dolari, în timp ce Michelin a terminat cu 22,13 miliarde de dolari. Pentru referință, al treilea producător de anvelope sunt americanii de la Goodyear, care au înregistrat vânzări de 14,8 miliarde de dolari. Între timp, nemții de la Continental AG au înregistrat vânzări de 10,78 miliarde de dolari.

În plus, ambele companii dețin alte mărci populare de anvelope. Bridgestone este proprietarul Firestone, care este cea mai mare achiziție din istoria sa. Compania japoneză mai deține Bandag și Daytona, și chiar CFNA și Tires Plus.

Între timp, Michelin deține mai multe mărci de anvelope, inclusiv Kléber, o anvelopă populară în Europa și Uniroyal-Goodrich Tire Company, producătorul binecunoscutelor anvelope BF Goodrich. Michelin deține și marca europeană de anvelope ieftine Riken.

Deci, anvelopele Bridgestone și Michelin sunt excelente, ceea ce, desigur, nu ne împiedică să căutăm mai adânc. Există câteva diferențe minore între mărci și modul în care își dezvoltă și își proiectează anvelopele. Pentru a clarifica lucrurile, iată câteva lucruri de știut despre fiecare dintre aceste două categorii de anvelope.

Care sunt calitățile pe care le împărtășesc ambele companii?

Având în vedere faptul că Bridgestone și Michelin sunt cei mai înverșunați rivali din industria anvelopelor, s-ar putea să te aștepți ca acestea să fie similare în unele aspecte. Și, într-adevăr, sunt.

Anvelopele care provin de la aceste companii costă aproape întotdeauna mai mult decât cele de la concurență. Între cele două, anvelopele Michelin ar putea fi mai scumpe, dar doar puțin.

Mai mult, ambele companii se concentrează pe producerea de anvelope sigure. Vei obține întotdeauna o tracțiune fiabilă în condiții uscate și umede cu anvelopele Bridgestone și Michelin.

Michelin și Bridgestone pun foarte mult accent și pe durabilitate. Anvelopele de la acești producători au, de obicei, o durată de viață foarte lungă și vin, de asemenea, cu garanții de uzură lungă a benzii de rulare. În plus, companiile folosesc tehnologii de ultimă generație de economisire a combustibilului. Acestea nu numai că economisesc bani pentru proprietar, dar contribuie și la o poluare mai mică.

Companiile se concentrează și pe producerea de anvelope confortabile. Majoritatea șoferilor își doresc o anvelopă care să fie silențioasă și care rulează bine, iar Michelin și Bridgestone livrează și pe acest front.

În cele din urmă, atât Bridgestone, cât și Michelin investesc o mulțime de bani și timp în dezvoltarea cercetării. Majoritatea progreselor de la aceste companii provin din experiența în curse. În acest moment, Michelin este principalul furnizor de anvelope al celei mai rapide serii de curse din lume, Formula 1. Bridgestone, de exemplu, susține campionatul japonez Super GT cu anvelope, dar au lucrat în trecut și cu F1.

Tehnologiile și materialele dezvoltate pentru curse sunt adesea încorporate în anvelopele lor pentru autoturisme normale. Din acest motiv, vei vedea adesea materiale de ultimă generație și exotice în anvelopele Bridgestone și Michelin. Și da, o tehnologie mai modernă înseamnă o performanță generală mai bună.

Există avantaje pentru o marcă față de cealaltă?

Sincer, e greu de spus. În unele categorii de anvelope, Bridgestone este ușor câștigător; în altele, este Michelin. Ceea ce vrem să spunem este că într-adevăr nu poți da greș cu niciuna dintre mărci. Nu se poate spune că Bridgestone produce anvelope proaste pentru că nu este adevărat. La fel este și cu Michelin – produc anvelope grozave.

Sign in to follow this  


1 Comment


Recommended Comments

Sincera sa fiu, nene, cu Hankook nu am avut nici o problema. Nu știu dacă asta înseamnă că au fost bune sau nu. Presupun ca da. Mixte am avut. 

Pe mașină asta mai noua am pus Pirelli. De vara. Când am luat-o avea pe ea Pirelli de iarna. Deh, mașina din Italea. Mereu îmi imaginez ca a fost mașina unui mafiot în mizerie. 

De ce as lua din astea ce recomanzi dumneata? Ce au în plus? 

  • Like 1

Share this comment


Link to comment
×