Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
 • entries
  185
 • comments
  8
 • views
  11540

Amenajează locuința cât mai simplu și bucură-te de confort

Sign in to follow this  
enrique00a

231 views

Ne place să credem că inovațiile și dezvoltarea economică și tehnologică ne ajută să avem un nivel de trai crescut și să ne bucurăm de multe avantaje, comparativ cu generațiile anterioare.

Dar, de multe ori, uităm că viața e frumoasă, dacă omul se bucură de tot ce este, de aceea e important să folosească tot ce se inventează cu discernământ, pentru a beneficia de o calitate ridicată a vieții. Pentru asta e necesar să ai în atenție simplitatea, o soluție la îndemână, în orice aspect al vieții.

Locuința transformată în cămin este spațiul de siguranță, confort și odihnă. Într-o lume cu un ritm amețitor, în care îți consumi mare parte din timp și energie, tot ce îți dorești este un spațiu relaxant, liniștit în care să uiți de toate grijile și să te îndepărtezi de toți stimulii.

Pentru a crea un astfel de mediu simplitatea este soluția. Stilul minimalist a adus în atenția publicului confortul și bunul gust combinate într-o manieră practică și elegantă. În oricare dintre încăperile locuinței poți adopta varianta stilului simplu, aerisit, și te poți bucura de puritatea formelor și a liniilor, eliminând tot ceea ce e de prisos.

Obiecte de decorare, mobila de baie, chiuvetă, dulap– stiluri

Aglomererarea de obiecte în casă aduce multe deservicii, nu numai în ce privește îngreunarea procesului de întreținere și curățare, dar și pentru că te afectează psihic, dând impresia de înghesuit, lipsit de aer sau lumină.

O casă încărcată cu mobilier, decorațiuni, ornamente, cu culori diverse și obiecte ce nu se potrivesc, nu va servi interesului tău de odihnă și relaxare. Funcționalitatea casei se bazează pe organizarea spațiilor în acord cu nevoile tale, așa că primul pas ar fi să te clarifici ce anume îți dorești și cum folosești fiecare cameră.

Simplitatea pare ceva ușor de pus în practică, dar nu este chiar așa, deci iată câteva linii generale despre cum poți avea un ambient plăcut, plecând de la ideea de simplu:

 • -          Alege materiale și culori simple, care să aducă impresia de unitate în toată locuința.
 • -          Folosește accente în aceleași note, folosindu-te de texturi sau nuanțe.
 • -          Pune în evidență ferestrele și asigură-te că te bucuri de maximum de lumină naturală.
 • -          Așează piese de mobilier cu funcții multiple în poziții potrivite, fără a le aglomera.
 • -          Păstrează ordinea și rezistă tentației de a mai cumpăra un obiect pe care să îl dispui în casă, dacă nu ai neapărată nevoie de el.

 Mobilier, dulap si chiuveta de baie – idei

Dormitorul este necesar să conțină patul, ce poate avea spații de depozitare și dulap de haine, dacă nu dispui de dressing separat. Livingul are nevoie de cât mai multă lumină și poți decora cu o canapea extensibilă, o măsuță și corpuri de mobilă cu multiple întrebuințări, dispuse pe pereți.

Dispune mobilierul în bucătărie în acord cu modul de utilizare și optează pentru modele simple, cu linii drepte.

Baia conține minim cadă sau cabină duș, toaletă, dulap și inclusiv chiuveta de baie chiar și, pentru că are deseori dimensiuni reduse, este important să decorezi simplu și elegant, punând accent pe funcționalitate.

Sign in to follow this  

×