Siguranta pe primul lor - recomandarile Nichiduta vizavi de alegerea unui scaun auto pentru copii

Detalii

CategoriiAuto/moto, Shoping
Taguriscaune auto copii
Ultima actualizareMarti 12 februarie 2019
Vizualizari865

Voteaza & Distribuie

Descriere

Nicidecum un moft, ci o necesitate de bifat, scaunul auto pentru copii este o alegere pe care fiecare parinte trebuie sa o realizeze responsabil. Unii inca o vad ca pe o achizitie nu neaparat necesara, dar care intr-adevar sporeste confortul bebelusului. Este insa vorba de mai mult decat atat. Fara un scaun auto, parintii nu au voie din punct de vedere legal sa transporte bebelusul, iar siguranta acestuia este compromisa.

In intampinarea celor care doresc sa se pregateasca corespunzator pentru transportarea copilului cu autoturismul vin specialistii Nichiduta cu o oferta bogata, constand in scaune auto special concepute in acest sens. Se pliaza pe nevoi distincte, atat vizavi de preferinte si stil, elemente din dotare, cat si dupa bugetul disponibil. Pe site-ul oficial nichiduta.ro gasesc cei interesati gama completa de scaune auto pentru copii. De altfel si in randurile de mai jos se gasesc cateva informatii utile cu privire la alegerea unuia. Fiecare parinte trebuie sa inteleaga un lucru - siguranta pe primul loc trebuie pusa mereu si nu exista exceptie. Deci un astfel de articol trebuie neaparat sa existe in dotarea masinii in care va fi transportat copilul.

Alegerea scaunului auto pentru copil si recomandarile Nichiduta

Care este scaunul auto potrivit pentru copil? Raspunsul la aceasta intrebare este unul simplu. Vorbim despre un scaun adecvat atunci cand acesta se incadreaza in anumite cerinte. Astfel, trebuie sa se conformeze cu normele de siguranta impuse la nivel european, lucru ce trebuie verificat urmarind eticheta care contine litera E. De altfel, scaunul trebuie sa aiba si lungime potrivita in raport cu inaltimea copilului sau cel putin sa fie reglabil in acest sens.

De asemenea, trebuie sa se potriveasca si din punct de vedere al greutatii. Nu in cele din urma, scaunul potrivit este cel care permite o montare corecta, respectand toate instructiunile cuprinse in manualul oferit de producator. Unii o considera o adevarata investitie financiara, ceea ce nu este neaparat gresit. Un scaun trebuie sa fie performant, sa beneficieze de testari diverse pentru a asigura stabilitatea, dar si siguranta copilului. Vizeaza insa o necesitate de durata, una care va dicta comoditatea bebelusului si inclusiv dezvoltarea lui optima, beneficiind de o pozitie corespunzatoare pe tot parcursul deplasarii.

Cand vine vorba despre o astfel de achizitie, parintii trebuie sa stie ca in momentul fabricarii lor, producatorii le impart in categorii. In acest sens se raporteaza la greutatea pe care se presupune ca trebuie sa o aiba copii, dar si la inaltimea lor, respectiv la varsta. In principal, greutatea reprezinta criteriul care decide tipul scaunului de masina potrivit. In cazul bebelusilor, scaunul pentru masina trebuie sa se monteze la un unghi cuprins intre 30 si 45 de grade. In acest mod parintii se asigura ca nu exista sanse ca fluxul respiratiei sa fie intrerupt. In cazul nou nascutilor, este mai greu a mentine mereu o pozitie corecta a capului, respectiv controlul asupra acestuia este unul mic.

Si alte astfel de aspecte trebuie urmarite vizavi de alegerea unui scaun auto. Ofertele de pe https://www.nichiduta.ro surad publicului larg, atat prin diversitate, cat si prin costurile echilibrate pe care le presupun.