Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
  • entries
    194
  • comments
    8
  • views
    11908

Despre alegerea de filtre moto

enrique00a

311 views

blog-0621459001488900553.jpg

Yamaha, Honda, Kawasaki, Suzuki - sunt cateva dintre marcile de motociclete cele mai cunoscute si cele mai folosite la noi. Acestea au nevoie de o intretinere facuta foarte bine, astfel incat sa nu se defecteze.

 

Ingrijirea motocicletelor presupune si o grija pentru fltrele moto, care trebuie sa fie schimbate la timp, sa fie bine intretinute, astfel incat sa dureze.

In gama filtrelor moto intra cele 2 mari categorii: de ulei si cele de aer. Ambele tipuri trebuie sa fie certificate si de cea mai buna calitate in momentul in care le inlocuiesc pe cele vechi.

 

Filtrul de ulei este unul care are o mare importanta pentru posesorii de motociclete, pentru ca este cel care are un rol de protectie a motorului.

 

Ca sa te asiguri ca nu ai probleme cu filtrul, trebuie sa stii ca nivelul uleiului de motor trebuie sa fie verificat periodic. Astfel, daca este constatat o anomalie, aceasta trebuie sa fie remediata rapid. Uleiul de motor trebuie sa fie schimbat periodic, iar tu trebuie sa verifici nivelul acestuia cam la un interval de 1000 de kilometri parcursi cu motocicleta. In acest fel, poti afla din timp daca exista probleme si daca trebuie sa schimbi sau nu filtrul.

Uleiul, de exemplu, trebuie schimbat in anumite conditii, una dintre cele mai importante fiind aceea ca motorul trebuie sa fie cald, pentru ca operatiunea de schimbare sa se efectueze cu succes.

Cum se schimba filtrele moto de ulei si aer

 

In primul rand, ca sa schimbi aceste filtre moto, este important sa consulti cartea tehnica a motocicletei, ca sa nu faci greseli. De acolo vei afla nu numai tehnica de schimb, dar si locatiile in care se situeaza cele doua filtre importante pentru motor. Al doilea lucru este sa stii exact care este tipul de care ai nevoie si sa folosesti exact acelasi model, pentru ca daca montezi unul gresit risti sa faci si mai mult rau motocicletei, iar acesta sa se defecteze. Filtrul moto trebuie sa fie montat cu mare grija, iar daca nu esti sigur ca a fost bine pus, poti merge la un service.


×