Trucuri inteligente pentru Google Reader

Detalii

CategoriiIT
TaguriGoogle
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari3018

Voteaza & Distribuie

Descriere

Google Reader este un agregator web, care citeste feed-urile RSS ale site-urilor care ofera aceasta facilitate. Mai pe inteles, permite utilizatorilor sa isi ordoneze si sa isi structureze lectura fara a mai intra pe site-urile respective, asta in cazul in care feedul este complet si nu partial. In Google Reader vor aparea toate articolele noi pe care nu le-ati marcat ca citite. De multe ori, in reader se aduna multe articole necitite si de obicei vor fi cateva care nu vor prezenta interes pentru dvs.Ce faceti in acest caz? Exista cateva trucuri inteligente care va vor pretui timpul si va vor permite in acelasi timp sa treceti si prin titlurile care nu va intereseaza si totusi sa nu va scape nimic. Pentru ca Google Reader are anumite scurtaturi si ofera posibilitatea de a va uita prin toate feedu-urile in doar 30 de minute sau mai putin.Readerul are o interfata curata si permite citirea articolelor asemanator cu citirea emailurilor. Unele caracteristici se refera la etichetarea posturilor, la sortarea pe fisiere, integrarea in Firefox si posibilitatea de import si export a listelor de abonare sub forma unui fisier OPML. Puteti, de asemenea, adauga o stea unor articole pentru a fi mai usor de gasit si accesat sau puteti sa le salvati direct pe del.icio.us.Iata cateva sfaturi pentru a va optimiza lectura cu Google Reader.1. Sortati-va feed-urile in functie de prioritate.In Google Reader e foarte simpla organizarea feed-urilor in functie de subiect. Cu toate acestea, ar fi indicat sa le organizati si in functie de prioritate pentru a sti care sunt articolele care "trebuie citite" si care pot fi omise cand sunteti ocupat.2. Folositi scurtaturi de pe tastatura.Nu puteti deveni un maestru in navigarea in Google Reaer fara comenzile rapide de pe tastatura. Aceste mici trucuri va pot economisi putin timp:tastele j / k: permit navigarea in sus si in jos intre articole

tasta o: deschide / inchide un articol

tasta s: adauga o steluta unui articol si il salveaza in "Starred items"

tasta m: marcheaza un articol ca citit / necitit

tasta t: adauga o eticheta unui articolPentru o lista completa a comenzilor rapide in Google Reader, accesati acest Cheat Sheet3. Adaugati etichete feed-urilor.Google Reader va permite sa va organizati toate articolele si posturile aplicandu-le etichete (sau taguri). Aceasta este una dintre cele mai bune facilitati pentru cei care fac orice pentru a-si optimiza timpul. Pentru a adauga o eticheta, pur si simplu dati clic pe „adauga tag-uri" sau tasta t si introduceti numele etichetei.4. Cautarea in Google Reader.In cazul in care nu mai stiti pe unde era un articol sau nu il mai gasiti, Google Reader va pune la dispozitie posibilitatea de a cauta printre articolele din feeduri.

5. Adaugati stelute pentru a gasi unele articole mai usor.Cand doriti sa pastrati un articol pentru mai tarziu readerul va permite sa adaugati un fel de bookmark, sub forma unei stelute. Toate elementele cu stea vor ramane in categoria de "starred items" pentru a le gasi mai usor.6. Butonul de abonare la Google ReaderButonul faciliteaza abonarea la feed-ul RSS al unui site si impiedica abonarea dubla, in sensul ca, daca sunteti deja abonat, va anunta si nu va supraaglomereaza readerul cu aceleasi feed-uri. Puteti sa va abonati la un feed si introducand adresa site-ului in bara din Google Reader unde scrie Add subscription.7. Folositi vizualizarea totala (expanded view).Pentru o productivitate optima, folositi vizualizarea totala a articolelor si nu cea sub forma de lista. Aceasta optiune va permite o scanare vizuala a posturilor interesante. Cu toate acestea, cel mai indicat ar fi sa sariti din articol in articol (cu tastele j si k), in loc sa dat scroll in jos.8. Faceti "curatenie" saptamanal sau lunar.De-a lungul timpului, in Google Reader se aduna feed-uri pe care nu le mai cititi sau le cititi foarte rar. Acestea ar trebui eliminate in mod regulat pentru a nu va aglomera readerul inutil si pentru a nu pierde timpul de a trece prin ele nici macar pentru a le marca pe toate ca citite.Google Reader are o caracteristica excelenta cunoscuta ca Subscription Trends, care tine evidenta lecturilor dvs. De asemenea va spune care feed-uri sunt inactive sau foarte rar actualizate. Daca Scubscription Trends va arata ca un feed e citit in proportie de 5%, ar trebui eliminat pentru ca e destul de clar ca nu va intereseaza asa cum credeati cand v-ati abonat la el. Puteti elimina feed-ul chiar din pagina de Trends.10. Alocati o anumita perioada de timp citirii readeruluiDaca dedicati 30 de minute pentru a citi feed-urile in fiecare zi, incercati sa faceti la fel in fiecare zi. A doua zi va fi si mai aglomerat.