Sportul prelungeste viata cu cel putin 10 ani: 3 motive sa incepi chiar acum!

Detalii

CategoriiSport
Tagurijogging, sport
Ultima actualizareMarti 11 iunie 2019
Vizualizari955

Voteaza & Distribuie

Descriere

Cu siguranță ți s-a întâmplat când erai mic să ți se spună “fă sport ca să crești mare și înalt”. Dar nimeni nu îți spunea atunci că sportul îți va face viața mai lungă, corpul mai tânăr și mintea mai limpede. Sportul este o adevărată minune pentru viața noastră, deoarece ne ajută să avem un ritm bun, o sănătate de fier și multă fericire. Sportul stimulează o mulțime de hormoni în organism, hormoni responsabili de procesul de îmbătrânire, astfel că, persoanele active vor trăi mai mult și vor avea și o viață frumoasă.

Motive pentru care e necesar să faci sport

1) Viața ta va fi mai lungă

S-a demonstrat că persoanele care fac 20 de minute de sport pe zi trăiesc mai mult decât cele sedentare. Aceste 20 de minute fac minuni pentru sănătatea ta, în sensul că te feresc de viruși, boli, îți dezvoltă sistemul imunitar etc. Dacă ești adeptul sportului în echipă, află că o partidă de fotbal pe săptămână este echivalent cu o săptămână de mișcare. Fie că îl desfășori pe iarbă naturală sau pe teren sintetic, acest tip de sport solicită mușchii întregului corp la o intensitate mare, iar o oră și jumătate de fotbal compensează aproape o săptămână de mișcare. Dacă se întâmplă să nu ai posibilitatea să joci pe un teren natural, există și teren sintetic pentru fotbal care nici nu îți va da senzația că nu ar fi natural. Până la urmă, importantă este mișcarea, de orice formă ar fi ea.

2) Devii mai puternic

Odată cu dezvoltarea mușchilor și punerea lor în funcțiune mai des, vei deveni și mai puternic. Probabil ai observat că oamenii sedentari, care nu fac efort fizic, nu reușesc să ridice o cutie sau să facă o activitate ce implică forță fizică. Iar asta se întâmplă din cauza că mușchii lor nu sunt antrenați pentru un astfel de efort iar oboseala și febra musculară se vor instala rapid. De aceea, e important să îți antrenezi mușchii constant, iar ei îți vor aduce forța necesară pentru orice fel de activitate ce implică munca fizică.

3) Tonusul tău va fi unul extrem de bun

Ai observat că oamenii activi și sportivi sunt mult mai relaxați, mai fericiți? De ce? Pentru că sportul stimulează secreția de serotonină, hormonul fericirii, dar și de endorfine, care alungă stresul. Sportul este o adevărată terapie pentru minte și creier, mai ales după o zi stresantă la birou, în care a trebuit să stai 8 ore pe scaun și cu ochii în laptop. Creierul resimte destul de puternic această expunere la tehnologie vreme îndelungată, deci este necesar să îi acorzi și o pauză, dar și o ocazie de relaxare uneori.

Ca să încheiem, mai trebuie menționat faptul că sportul fără voință și voință fără sport nu se poate! Degeaba te amăgești că te vei apuca de mișcare dacă nu faci ceva în acest sens, iar dacă după o genuflexiune deja te plângi că ai obosit, iarăși nu este eficient. Trebuie să fii extrem de motivat și conștient de lucurile bune pe care le aduce sportul în viața ta, iar apoi, totul va decurge de la sine!

Photo: Pexels.com