Slow Food si educatia gustului

Detalii

CategoriiSanatate
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari1898

Voteaza & Distribuie

Descriere

Povestea Slow Food a inceput in 1986, intr-un orasel italian numit Bra, de atunci Slow Food a devenit sinonim cu hrana buna, curata si corecta. Asta inseamna ca hrana trebuie sa aiba un gust bun, trebuie sa fie produsa intr-o maniera curata care sa nu dauneze mediului inconjurator, animalelor si sanatatii oamenilor, iar producatorii trebuie sa primeasca o compensatie echitabila pentru munca lor.

In Romania exista 9 asociatii de tip Slow Food care activeaza in diverse parti ale tarii. La Bucuresti sunt doua grupuri, mai sunt astfel de organizatii la Brasov, Bran-Moeciu, Tarnava Mare, Sibiu, Brusturoasa Palanca, Cluj si Turda. Fiecare s-a concentrat pe un anumit aspect al gastronomiei. Unii insista pe produsele locale traditionale, altii pe educatia copiilor, insa toti au acelasi scop: sa ne convinga ca fast food-ul nu reprezinta o alegere pentru alimentatia sanatoasa.