Reteta de week end: Budinca de orez

Reteta de week end:  Budinca de orez

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriBucataria Romaneasca
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari1953

Voteaza & Distribuie

Descriere





Ingrediente:


200 g orez



400 ml lapte


250 g zahar


2 galbenusuri


1 albus


vanilie


100 g frisca


Budinca_de_orez





Mod de preparare:



Se fierbe laptele impreuna cu vanilia sau cu esenta de vanilie, iar cand clocoteste, se pune orezul spalat si se lasa sa fiarba, amestecand mereu. Cand orezul a absorbit laptele, se pune zaharul, se amesteca si se lasa la racit. In orezul rece se inglobeaza galbenusurile pe rand si albusul batut spuma. Intr-o oala se arde zaharul pentru caramel, se rasuceste oala ca sa se imbrace in zahar ars si se lasa la racit. Se pune amestecul de orez in oala si se coace in bain-marie, in cuptorul cald, la foc potrivit timp de 45 de minute.





Mod de servire:



Se serveste cu sosul lasat de budinca si se orneaza cu frisca.