Reteta saptamanii: Chec marmorat

Reteta saptamanii: Chec marmorat

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriBucataria Romaneasca
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari2679

Voteaza & Distribuie

Descriere














Chec_marmoratIngrediente:











200 g unt,











300 g zahar,











400 g faina,











5 oua,











1 lingura cacao,











vanilie











Mod de preparare:









Intr-un vas, se freaca spuma untul cu zaharul si vanilia, se adauga pe rand galbenusurile, amestecand continuu. Se pune faina, iar la sfarsit, se inglobeaza albusurile batute spuma. Se iau 5 linguri din compozitie si se amesteca cu cacao. In forma de chec, tapetata se toarna jumatate din compozitia alba, apoi compozitia cu cacao si la urma, restul de compozitie alba. Se coace la foc mic, timp de 35 de minute, pana creste checul si crapa la suprafata, apoi se mareste flacara.


Mod de servire:







Se poate servi si cu dulceata sau la cafea.