Reteta zilei: Ciuperci cu sos de vin

Reteta zilei: Ciuperci cu sos de vin

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriBucataria Romaneasca
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari1357

Voteaza & Distribuie

Descriere

Te intereseaza retete de sezon si nu le gasesti? Vrei sa inveti sa gatesti si sa impresionezi?



Ingrediente:


1 kg ciuperci proaspete la alegere,

sare,

piper,

1 pahar ulei,

3-4 rosii,

2 legaturi patrunjel verde,

1 pahar vin alb,



Mod de preparare:



Spalam si curatam foarte bine ciupercile. Alegem o tav, de preferabil zena, unde punem ciupercile curatate si coditele lor. Deasupra se pun feliile de rosii. Acestea trebuie de asemena sa fie curatate de pielite. Presaram legumele cu patrunje verde tocat fin, piper, sare. Pentru un plus de gust stropim cu vin si ulei. In cuptorul fierbinte punem tava cu legume si fixam focul aragazului la temperaturp medie. Le putem scoate doar cand scade lichidul lasat vin si rosii. Pe fundul tavii trebuie sa ramana doar un sos care poate fi turnat peste ciuperci.


Mod de servire:


Ciuperci cu sos de vin


Pofta buna!