Reteta saptamanii: Chiftelute din piure de cartofi

Reteta saptamanii: Chiftelute din piure de cartofi

Detalii

CategoriiDivertisment
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari3720

Voteaza & Distribuie

Descriere

Te intereseaza de sezon si nu le gasesti? Vrei sa inveti sa gatesti si sa impresionezi?
Ingrediente:
500 g cartofi
4-5 linguri cu faina
pesmet
30 g margarina
sare, piper,
1/2 legatura patrunjel
2 cattei de usturoi
4 -5 ciuperci proaspete

Mod de preparare:
Curatam, spalam si taiem felii cartofii apoi ii punem la fiert in apa cu sare. Dupa ce sunt gata, se scurg de apa si se mixeaza cu: faina, usturoiul pisat, patrunjelul tocat marunt, margarina, sare, piper, vegeta, ciupercile tocate marunt si 2-3 linguri pesmet. Trebuie sa rezulte o pasta groasa. Daca nu s-a legat bine mai adaugam pesmet. Ne udam mainile cu apa si formam chiftelute, pe care le trecem prin pesmet si apoi le rumenim in ulei incins. Cine doreste , le poate aseza intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu pesmet, apoi le poate coace la cuptor timp de 30-35 minute.
Mod de servire:

CHiftelute