Pentru a slabi tot ceea ce trebuie sa faci este sa reduci caloriile si sa exersezi mai mult?

Detalii

CategoriiSanatate
Taguridieta
Ultima actualizareJoi 18 septembrie 2014
Vizualizari911

Voteaza & Distribuie

Descriere

Pentru a slabi tot ceea ce trebuie sa faci este sa reduci caloriile si sa exersezi mai mult?
Sutele de diete vehiculate in timp, vestitele metode rapide de slabit au ajutat si ele, intr-un fel omenirea, sa aibe o rata de obezitate ingrirojatoare. Milioane de oameni au facut exact acest lucru si in multe cazuri nu numai ca nu au slabit, dar s-au ingrasat in schimb! Mai rau, pentru multe persoane, a reduce caloriile a condus la pofte de dulce, infometare, mancat compulsiv, schimbari de dispozitie si fluctuatii in energie.
Ce ne dau dietele de slabit? Poate ne aduc o performanta temporara a greutatii, dar schimbul nu este deloc unul avantajos. Chinul perioadei in care tot ce vedem si am manca este interzis, aduce stari psihice și emotionale precare iar starea generala este afectata. Astefel, ne pierdem din vigoarea fizica si psihica…
Numai oferindu-i organismului nutrientii pe care ii poate converti in mod eficient in energie, vei putea slabi si mentine o greutate normala pe perioade indelungate. Numai atunci se pot lua in considerare un posibil exces de calorii si exercitiile fizice necesare.
Cum sa stabilim un dezechilibru printr-un alt dezechilibru? Asa ceva numai ”inselaciune” putem numi…
Mai mult decat atat, numai atunci cand mananci in conformitate cu tipul tau metabolic, cand organismul tau transforma in mod optim nutrientii consumati in energie, simptomele de foame continua, pofte, mancat compulsiv si schimbari de dispozitie, care sunt deseori asociate cu “tinerea unei diete”, vor disparea.
Si starea generala, bucuria vietii si surasul apar, oadata cu incetarea oricaror dezechilibre, prin asezarea unei diete de viata echilibrate si constiente.

Dr. Lavinia Ceuta – Nutritionist

Clinica Brol Timisoara
www.lavi-enrose.com
lavi.ceuta@gmail.com
0749 194 944