Judo și educație pentru copii – un viitor pentru o societate mai bună

Detalii

CategoriiSport
TaguriJudo, Timisoara
Ultima actualizareLuni 18 septembrie 2017
Vizualizari1354

Voteaza & Distribuie

Descriere

Astăzi, copii din centrele de asistență socială au primit o speranță pentru mâine

Tinerii sportivi ai clubului A.C.S. Judo Phoenix, împreună cu mai bine de 100 de copii din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș (DGASPCT), și-au măsurat forțele în cadrul unei competiții amicale desfășurate astăzi, 16 septembrie a.c., la Sala Polivalentă Dumbrăvița.

Copii din familiile aflate în programele Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș au primit o introducere în tainele judo. Acest tip de arte marțiale, dezvoltat în Japonia la sfârșitul sec. 19 este în același timp un sport, dar și o formă de educare mentală și morală. Tinerii au avut astfel șansa să descopere faptul că sportul poate însemna atât exercițiu fizic, cât și o oportunitate de a-și construi un viitor mai bun.

Medaliați sau începători, copii au avut cu toții ocazia să participe la activitățile desfășurate sub îndrumarea antrenorilor și campionilor cu experiență ce activează în cadrul clubului. De la demonstrații de judo și Kenjutsu, magie cu Lorenzo, până la jocuri și lecții de istorie sub formă de ateliere interactive, evenimentul a avut puncte de atracție atât pentru cei mici, cât și pentru adulți.

Pe salteaua de judo sau în cadrul mesei calde oferite, copii din cadrul clubului Phoenix și oaspeții de la DGASPCT au legat prietenii și au arătat faptul că sportul ajută nu doar mintea si sănătatea, ci poate crea legături puternice. După prânz, Asociația Culturală „ENDA” a oferit o lecție de istorie interactivă, iar copii au avut șansa să învețe despre obiceiurile și religia vechilor daci, au folosit arcul și au aflat despre faptele lor de vitejie.

Realizat împreuna cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș, evenimentul se află sub egida proiectului demarat de Federația Internationala de Judo: „JUDO și EDUCAȚIE pentru COPII, UN VIITOR prin JUDO”.

Acest eveniment a fost doar primul dintr-un proiect de lungă durată al A.C.S. Judo Phoenix, ce urmărește introducerea judo-ului în viața copiilor. După vizita de astăzi a copiilor de la DGASPCT, următoarea întâlnire va avea loc la începutul lunii noiembrie. Vă așteptăm alături de noi, să sărbătorim împreună sportul și educația.

ACS Judo Phoenix Timișoara mulțumește partenerilor: Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș, Consiliul Județean Timiș, Primăria Dumbrăvița, Consiliul Local Dumbrăvița, Poliția Locală Dumbrăvița.