Parcuri nationale celebre in lume

Parcuri nationale celebre in lume

Detalii

CategoriiTurism
TaguriMinuni naturale
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari10265

Voteaza & Distribuie

Descriere

Parcurile nationale sunt o modalitate excelenta pentru conservarea si protejarea florei si faunei, pe langa faptul ca sunt destinatii turistice la mare cautare. Exista foarte multe parcuri nationale frumoase in lume, dar cele mai vizitate se afla in Statele Unite.


Cele mai vizitate parcuri nationale din lume

Cele mai vizitate parcuri nationale sunt de o frumusete fermecatoare. Daca vreti sa descoperiti cu adevarat natura, ar trebui sa vizitati un parc national. Iata un top 10 cu cele cele mai vizitate parcuri nationale.


Parcul National Great Smoky Mountains


Acest parc national este proprietate a Patrimoniului Mondial UNESCO si se afla situat in Tennessee si Carolina de Nord. Cu aproximativ 9 milioane de vizitatori pe an, acesta este cel mai vizitat parc national din lume. Este, de asemenea, numit Parcul National Wildflower, datorita florilor minunate gasite aici pe tot parcursul anului. Parcul are in jur de 1188 de km de trasee pentru drumetii si 1127 de kilometri de ape unde se pot pescui pastravi curcubeu. Este adapostul multor animale, cum ar fi ursul negru si caprioara cu coada alba. Alaturi cu paduri frumoase, acest parc national se mandreste si cu un numar mare de structuri istorice.
Parcul National Great Smoky Mountains


Parcul National Great Smoky Mountains, Tennessee si Carolina de Nord
Parcul National Marele Canion

Acest parc se afla in Arizona. Aproximativ 5 milioane de oameni viziteaza Marele Canion anual. Numarul de vizitatori din Sud este mai mare decat cel al vizitatorilor din Nord, acest lucru datorandu-se accesului usor din Sud, unde parcul este deschis pe tot parcursul anului, 24 de ore pe zi. Marele Canion are 446 km lungime si 29 km latime si o adancime de 1,6 km. Acest parc national gazduieste o varietate de fosile, care sunt incorporate in roci. Face parte si acesta din Patrimoniul Mondial.
Parcul National Marele Canion


Parcul National Marele Canion, Arizona
Parcul National Yosemite

Situat in California, si acest parc apartine Patrimoniului Mondial. Intins peste 1.200 de kilometri patrati, Parcul National Yosemite este cunoscut pentru cascadele sale spectaculoase. Cascada Vernal, de 97 de metri, si cascada Horsetail sunt doua dintre cele mai populare cascade din acest parc. Fauna salbatica diversa, specii variate de insecte, sequoia gigant vechi, alaturi cu Half Dome sunt alte atractii in acest parc national.
Parcul National Yosemite


Parcul National Yosemite, California
Parcul National Yellowstone

Acesta este cel mai vechi parc national din Statele Unite, fiind infiintat in 1872. Situat in Wyoming, Montana si Idaho, Parcul National Yellowstone este caracterizat de privelisti minunate. Fauna acestui parc include bizoni, ursi grizzly si lupi. Una dintre principalele atractii ale Parcului Yellowstone este Yellowstone Grand Canyon, iar gheizerul Old Faithful este de asemenea foarte popular. Acest parc are cele mai multe izvoare de apa calda si gheizere din lume. Vremea de aici este imprevizibila.
Parcul National Yellowstone


Parcul National Yellowstone din Wyoming, Montana si Idaho
Parcul National Rocky Mountain

Marea diversitate topografica a acestui parc national il face unul dintre cele mai populare parcuri nationale din lume. Situat in Colorado, parcul cuprinde 724 de km de rauri, are aproximativ 150 de lacuri, si are, de asemenea, aproximativ 571 de km de trasee pentru drumetii. Inaltimile in traseele de drumetii pot varia de la 2286 de metri la peste 3657 de metri. Ursii negri, elanul, oaia Bighorn si cerbul catar sunt o parte a vietii salbatice din acest parc national. Varful Longs, de 4346 de metri, este una dintre atractiile principale ale Parcului National Rocky Mountain.
Parcul National Rocky Mountain


Parcul National Rocky Mountain, Colorado
Parcul National Olimpic din Washington

Acesta are distinctia de a fi o proprietate a Patrimoniului Mondial precum si o rezervatie a biosferei internationale. Aici se gasesc plaje care delimiteaza Oceanul Pacific, varfuri crestate cu ghetari si vai uimitoare. Acest parc national are 161 de km de coasta. Bufnita pestrita de nord si pastravul taur se regasesc in acest parc national impreuna cu o mare varietate de animale. Suvoaiele de ape sunt una dintre cele mai importante atractii ale acestui parc national.
Parcul National Olimpic din Washington


Parcul National Olimpic din Washington
Parcul National Zion

Situat in Utah, acest parc exista de mai mult de 8 decenii. In Parcul National Zion se gasesc stanci uimitoare, de obicei de culoare rosie, crem sau roz. In afara de aceste stanci gresie, parcul are nenumarate canioane. Raul Virgin curge prin acest parc. Traseele de desert sunt raspandite pe mai mult de 161 de km. Canioanele Kolob si Crawford sunt populare atractii turistice.
Parcul National Zion


Parcul National Zion, UtahParcul National Cuyahoga Valley

Fiind singurul parc national in Ohio, atrage un numar mare de turisti. Parcul a fost infiintat in anul 2000 si se intinde peste 82 de km. Fauna in parcul Cuyahoga include cerbi cu coada alba, caprioare, vulpi gri si rosii, ratoni si diferite specii de pasari si pesti. Cascada Brandywine este foarte populara in randul celor 70 de cascade din acest parc. Exista aproape 300 de km de trasee pentru drumetii. Frumusetea naturala a parcului este coplesitoare.
Parcul National Cuyahoga Valley


Parcul National Cuyahoga Valley, OhioParcul National Grand Teton

Acest parc national este situat in Wyoming si are in jur de 322 de km de trasee montane. Are peisaje fascinante, care includ munti inalti si lacuri frumoase. Parcul este numit dupa "Grand Teton", un varf cu o inaltime de 4197 de metri. In afara de acesta, exista alte 12 varfuri muntoase care au peste 3650 de metri. In acest parc se gasesc valea Jackson si lacul Jackson. Aterizarea Schwabacher este foarte populara.
Parcul National Grand Teton


Parcul National Grand Teton, WyomingParcul National Acadia

Situat in Maine, acest parc este format din insule, lacuri, paduri si un litoral. Frumusetea acestui parc national poate fi explorata prin cei 193 de km de trasee. Cel mai inalt varf de pe coasta Atlanticului SUA, Cadillac, de 466 de metri, este una dintre bijuteriile Parcului National Acadia. Aici se regasesc 11 specii de amfibieni, 28 de specii de pesti si 338 de specii de pasari. Este una dintre locatiile preferate pentru privitul pasarilor.
Parcul National Acadia


Parcul National Acadia, MaineAlte parcuri nationale populare

Parcul National Blue Mountains din New South Wales, Australia


Parcul National Serengeti din Tanzania


Parcul National Kruger din Africa de Sud