Cascada Valul Miresei

Cascada Valul Miresei

Detalii

CategoriiTurism
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari5811

Voteaza & Distribuie

Descriere

Valul Miresei sau Cascada Rachitele este situata pe Valea Stanciului, in Muntii Apuseni. Cascada se afla in apropiere de satul Rachitele, la o distanta de aproximativ 80 de kilometri de Cluj-Napoca, in judetul Cluj.


Zona muntoasa alcatuita din cheile care adapostesc cascada Valul Miresei este extrem de pitoreasca si atrage foarte multi turisti indiferent de sezon. Accesul la cascada se face fie cu masina, pe un drum forestier lung de 7 kilometri ce porneste din satul Rachitele (intre Rachitele si Huedin sunt 28 de kilometri), fie pe jos, cu ajutorul marcajelor special amplasate in acest scop.
valul miresei cascada


Cascada Valul Miresei
Valul Miresei are aproximativ 50 de metri inaltime, in doua trepte si este situata la o altitudine de aproximativ 1000 de metri. Numele cascadei este dat de o legenda care spune ca aceasta cadere de apa s-a format din lacrimile unor nuntasi, dupa ce o mireasa a cazut de pe stanci chiar in ziua nuntii ei. Voalul i-a ramas agatat de stanci si asa s-a format cascada.
valul miresei iarna


Cascada Valul Miresei iarna
Valul Miresei este una dintre cele mai spectaculoase cascade din tara, fiind vizitata de turisti atat vara, cat si iarna, cand peretele sau inghetat poate fi escaladat de catre pasionatii de alpinism. Exista un drum forestier de aproximativ 200 de metri care ii duce pe iubitorii de peisaje frumoase in partea de sus a cascadei. De la cascada se poate ajunge usor la Pietrele Albe, niste stanci calcaroase deosebit de pitoresti dar si la varful Vladeasa (1836 de metri), al doilea varf ca inaltime din Muntii Apuseni.
valul miresei


Valul Miresei s-a nascut dintr-o legenda