Cei mai agresivi pesti de acvariu

Cei mai agresivi pesti de acvariu

Detalii

CategoriiStiinta
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari13972

Voteaza & Distribuie

Descriere

O multime de oameni privesc si studiaza pestii, fiind capati de trasaturile diferite ale fiecarui peste. Unii pesti sunt agresivi, in timp ce altii devin prada acestora. Daca aveti de gand sa faceti scuba diving, atunci este important pentru tine sa cunoasteti genul de pesti care populeaza zonele respective.Unii oameni aleg sa pastreze diferiti pesti la domiciliu ca un hobby, fie pentru ca le place fie pentru ca acestia sporesc frumusetea locului. Pe de alta parte, unii aleg sa pastreze pestii in acvariu pentru a putea privi modul in care pestii mai mici devin prada pentru pestii mai mari.


Cei mai agresivi pesti de acvariu

Acvariile care sunt destinate diferitelor specii de pesti sunt cunoscute ca acvarii de comunitate. Pe de alta parte, un acvariu cu un singur peste este cunoscut ca si acvariu pentru un singur peste. Daca un acvariu are pesti din acelasi soi, acesta este cunoscut ca acvariu pentru o singura specie de pesti.


Barbs

Acesti pesti sunt pe lista celor mai agresivi pesti din lume. Cel mai frecvent observati sunt tigrul barb, barbul roz, barbul cireasa si barbul auriu. Dintre acestia cei aurii sunt cei putin agresivi. Daca exista pesti de alte specii in acvariu, atunci ar trebui sa luati decizia de a tine la distanta pestele barb de ceilalti.
pestele Barbs


pestele Barbs
Pestele gigant cu cap de sarpe (Giant Snakehead)

Este una dintre cele mai agresive specii de pesti de acvariu. Sunt propriile lor prade. Sunt cunoscuti ca puternici, rezistenti si extrem de agresivi. Lacomia este una dintre trasaturile acestui peste.
Pestele gigant cu cap de sarpe (Giant Snakehead)


Pestele gigant cu cap de sarpe (Giant Snakehead)
Red Belly Piranha

Acesta este tipul clasic de peste agresiv. Nativi din raurile din America de Sud, sunt cunoscuti a fi foarte notorii. Se alimenteaza cu piranha. Daca acestia sunt foarte infometati sau sunt agitati, pot manca si un deget bagat in apa.
Red Belly Piranha


Red Belly Piranha
Jack Dempsey

Acest peste este considerat printre cei mai agresivi pesti de apa dulce. Este originar din Guatemala si Honduras. Este cunoscut a fi distructiv in acvariu. Prin urmare, nu este mai bine sa pastrati acest tip de peste de acvariu de apa dulce impreuna cu alti pesti. Prefera sa traiasca intr-un loc ascuns.
Jack Dempsey


Jack Dempsey
Tangs

Pestele Tangs e cunoscut sub numele de peste medic chirurg, fiind un peste de acvariu agresiv. Au solzi mici, iar coloana vertebrala arata ca un bisturiu. Aceasta este utilizata atat in agresivitate, precum si pentru aparare. Daca doriti sa le aveti ca si animale de companie, va trebui sa va asigurati ca acestea au loc suficient pentru a se ascunde si mult spatiu pentru a inota.
pestele Tangs


pestele Tangs
Rechinul negru cu coada rosie (Red Tailed Black Shark)

Desi pestele isi trage numele din categoria rechinilor, acesta se hraneste in mod normal cu plante si este unul dintre pestii de acvariu frecvent intalniti. Are o coada portocalie luminoasa si un corp negru. Creste pana la sase centimetri, dar are nevoie de mult spatiu. Daca exista alte specii in acvariu si nu are spatiu suficient, devine foarte agresiv. Este una dintre speciile de pesti agresivi fata de propria specie.
Rechinul negru cu coada rosie (Red Tailed Black Shark)


Rechinul negru cu coada rosie (Red Tailed Black Shark)
Giant Danio

Acest peste agresiv provine din regiunea Asiei de sud. Este albastrui argintiu la culoare. Poate creste pana la patru centimetri in lungime, si are un corp zvelt ingust. Este una dintre speciile cele mai active. Dimensiunea si activitatea in acvariu poate aduce multa agresivitate acestui peste, care poate ataca alti pesti. Cel mai bine e sa fie pastrat singur intr-un acvariu, pentru ca ceilalti pesti sa fie in siguranta.
Giant Danio


Giant Danio
Unii pesti sunt in mod inerent agresivi, altii pot deveni din alte motive. Unele dintre motivele pentru care un peste poate deveni agresiv este boala, schimbarea temperaturii sau sezonul, trecerea la maturitate, etc. Daca observati unul din pesti afiseaza caracteristici agresive, atunci cel mai bine e sa-l plasati peste intr-un alt acvariu si sa incercati sa-i evaluati comportamentul pentru a afla motivul agresivitatii.