Omul gospodar isi face vara sanie si iarna... solar

Detalii

CategoriiEconomie
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari1527

Voteaza & Distribuie

Descriere

Daca in ultima decada, o data cu inmultirea hypermarketurilor si supermarketurilor, oamenii au renuntat usor, usor, in a face un drum pana la piata pentru a-si procura fructe si legume proaspete, alegand comoditatea in locul calitatii, situatia pare sa se schimbe din nou in favoarea taranilor romani, care sunt incurajati, inclusiv prin accesul la fonduri europene, sa inceapa o afacere cu solarii legume.

Agitatia formata acum cativa ani in jurul E-urilor si a legumelor „tunate" ce sunt importate din diverse tari straine si comercializate in Romania a dat nastere unui nou trend, cel al produselor „eco", „bio" sau „organice", termeni din ce in ce mai populari ce sunt asociati, acum, si cu reintoarcerea la radacini, simplitatea si bunatatea produselor romanesti, a legumelor cultivate de tarani autentici in propriile gradini.

Vorbim despre un trend in crestere si ce e clar e ca legumele romanesti sunt la mare cautare, fie ca sunt vandute din cunostinta in cunostinta, „la drum", in fata portii, la piata din cel mai apropiat oras sau, mai nou, expuse chiar pe un site. Si daca la inceput oamenii erau destul de sceptici in fata cuvantului „solar", avand impresia ca e vorba de o tehnologie artificiala ce ar influenta in mod negativ produsele cultivate, timpul (si consumul propriu-zis al legumelor de solar) i-a educat si in acest sens.

Si totusi, de ce ai nevoie ca sa incepi o afacere profitabila cu legume? In primul rand, de o curte mare pe un teren insorit plan, cu o usoara panta care sa favorizeze scurgerea apei in exces. In al doilea rand, de o investitie minima pentru construirea solarului si achizitionarea accesoriilor necesare (folie solar, profile de prindere, sisteme de irigare, saci anticondens, etc.) si, desigur, aprovizionarea cu seminte si ingrasaminte. In al treilea rand, de cel putin un strop de pasiune si drag fata de legumicultura. Cel putin un strop, caci pe modelul „pofta vine mancand", asa va creste si implicarea in procesul cresterii de legume, o data ce veti incepe cultivarea si veti vedea rezultatele.

Spor s-aveti, ca numai maine nu-i poimaine, si bate primavara la usa!