Legume si fructe sanatoase la sfarsit de vara

Detalii

CategoriiSanatate
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari962

Voteaza & Distribuie

Descriere


Pentru ca vara se pregateste sa faca loc toamnei si bogatiilor acesteia, NEI Medica s-a gandit sa va prezinte cateva legume si fructe benefice organismului care mai pot fi consumate in aceasta perioada.



1. Primele pe lista noastra sunt, fara indoiala, rosiile. Bogate in vitamina A, complexul de vitamine B (foarte benefic sistemului nervos si osos), precum si in vitaminele C si E, asigura organismul in fata infectiilor. De asemenea, efectele benefice sunt datorate si continutului ridicat de acid folic, potasiu, fosfor, calciu, magneziu, fier si seleniu. Consmul regulat de rosii scade semnificativ riscul de a dezvolta unele boli cardio-vasculare, afectiuni ale sistemului osos si anumite tipuri de cancer. In plus, datorita proprietatilor antiinflamatoare ale tomatelor, acestea amelioreaza efectele reumatismului.



2. Bogati in vitamine si minerale, castravetii sunt foarte folositori in cadrul curelor de slabire, organismul consumand mai multe calorii pentru asimilarea lor decat primeste. In plus, acestia hidrateaza organismul, dar au in acelasi timp si efecte diuretice, fiind utili in prevenirea si tratarea bolilor renale.



3. Porumbul, gustos si hranitor, imbunatateste functionarea sistemului digestiv prin continutul sau crescut de fibre. De asemenea, e bogat in magneziu, fier, cupru si fosfor, necesare pentru sanatatea sistemului osos si pentru prevenirea sau tratarea anemiei.



4. Pepenele galben nu e doar gustos, ci si foarte sanatos, regland apetitul si avand un puternic efect revitalizant asupra organismului. Continutul sau ridicat de vitamine A si C, precum si de betacaroten, intareste sistemul imunitar si tine la distanta unele tipuri de cancer. In plus, riscul de a dezvolta probleme de vedere e mai scazut in cazul persoanelor care consuma pepene galben.



5. Piersicile, cu un continut de 87% apa, hidrateaza si ajuta la buna functionare a organismului. Au efecte laxative si diuretice, aducand numeroase beneficii sistemului digestiv si avand efecte benefice in cazurile de guta sau reumatism.



6. Prunele sunt o sursa importanta de vitamina C, fibre, potasiu si fitonutrienti. Avand un continut bogat in antioxidanti, protejeaza celulele creierului si ajuta memoria, alunga oboseala si cresc fertilitatea in cazul femeilor.



Daca nu v-ati bucurat suficient de-a lungul verii de consumul acestor legume si fructe, mai aveti inca timp, iar daca ati facut-o, NEI Medica v-a informat asupra beneficiilor pe care le-ati adus prin aceasta organismului dumneavoastra.