Mișcare după sărbători - care sunt avantajele practicării unui sport în această perioadă?

Mișcare după sărbători - care sunt avantajele practicării unui sport în această perioadă?

Detalii

CategoriiSanatate
Tagurisanatate, sport
Ultima actualizareMiercuri 22 ianuarie 2020
Vizualizari283

Voteaza & Distribuie

Descriere

Te poți apuca de sport oricând! Dar făcând acest lucru după sărbători, vei avea parte de mai multe beneficii. Iată care sunt acestea!

Slăbești kilogramele puse în plus


Mesele de Crăciun și de Revelion sunt bogate în calorii. Totuși, prin sport vei da jos kilogramele acumulate în plus. Asta se întâmplă în special datorită exercițiilor de tip cardio.

N-ai suficient timp pentru sală? Apucă-te de alergat! Pentru această activitate îți trebuie pantofi sport bărbătești. Ține cont de faptul că fiecare pereche e construită pentru alte nevoi! Dacă alergi pe suprafețe dure cum ar fi betonul sau asfaltul, caută un model cu talpa mai groasă. Pentru afecțiunile la picioare există pantofi sport care conțin un suport, ce amortizează impactul pașilor cu solul. Indiferent ce alegi, poartă mărimea potrivită. Nu uita să adaugi și o pereche de șosete de alergare! Acestea sunt construite ergonomic, având o tehnologie care absoarbe umiditatea și păstrează piciorul uscat și confortabil. Restul ținutei poate fi alcătuită dintr-un tricou și o pereche de pantaloni din material tehnic, împreună cu o geacă impermeabilă.

Reduci stresul

De multe ori, perioada de sărbători este una încărcată. Chiar dacă ești liber de la muncă, trebuie să faci cumpărături, curățenie și să ieși cu prietenii în majoritatea zilelor. Aceste activități par banale, însă îți vor lua toată energia. Din fericire, sportul te poate ajuta să scapi de stresul cauzat de programul aglomerat.
Exercițiile fizice eliberează endorfine, iar acestea reduc disconfortul și declanșează un sentiment de bună dispoziție. De asemenea, efortul fizic duce și la producerea serotoninei, care este cunoscută ca fiind hormonul fericirii. Iar partea cea mai bună constă în faptul că nu este necesar să faci sport zilnic. Un antrenament scurt de trei ori pe săptămâna e suficient pentru a deveni mai productiv.

Începi noul an bine

Perioada de sărbători reprezintă un prilej de reflecție pentru a te gândi la planurile tale de viitor și la ce rezultate vrei să ajungi în noul an. Deși te-ai putea gândi la domenii cum ar fi cel financiar sau relațional, sunt totuși șanse mici să acționezi. Motivul e faptul că îți vei seta prea multe rezoluții, de care nu o să te ții. Ar fi mai bine să iei lucrurile pe rând! Începe noul având ca scop să faci mai multe exerciții fizice! Așa vei căpăta motivație pentru a-ți atinge și restul obiectivelor. Totuși, ai grijă! Multe persoane se apucă de sală în Ianuarie dar renunță la începutul lui Februarie. Acest lucru se întâmplă deoarece forțează lucrurile.

E ușor să crezi că te poți ține de un antrenament intens de două ore, timp de cinci zile pe săptămână. În realitatea însă, trebuie să-ți obișnuiești corpul la efort. Deci, ia lucrurile mai ușor! Nu vei reuși să mergi și la sală, să alergi și să faci yoga din prima. Creează-ți o rutină pentru fiecare dintre aceste activități și ai răbdare până când reușești să-ți intri în ritm.

Vei fi mai predispus să-ți schimbi și alimentația

Odată ce faci exerciții nu doar că devii mai conștient de importanța felului în care arăți, dar începi să te gândești și la ceea ce mănânci. Deși e nevoie de voință pentru a ține o dietă, sportul te va ajuta să faci asta mai ușor. Vei fi mai tentat să consumi alimente sănătoase și așa poți ajunge la greutatea dorită. Pe lângă asta, îți vei dori o schimbare și în restul obiceiurilor. Somnul și exercițiile fizice spre exemplu sunt complementare. Iar antrenamentul regulat te poate ajuta să dormi mai bine și să o faci la orele potrivite.

Ești gata de mișcare?

Acum că ai învățat despre beneficiile mișcării după sărbători, tot ce îți mai rămâne de făcut este să acționezi. Începe ușor și ai răbdare! Sportul se va transforma eventual într-o parte normală din rutina ta și te vei simți mai bine!

Sursa foto: pixabay.com/photos/walk-sports-jogging-jogger-people-617389/