Ce rol are un evaluator imobiliar si cum te poate ajuta sa obtii un pret bun pentru locuinta?

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Tagurievaluare, evaluator
Ultima actualizareLuni 24 iunie 2019
Vizualizari1184

Voteaza & Distribuie

Descriere

Desi multe persoane nu au apelat si nu ar apela niciodata la un evaluator imobiliar Bucuresti sau din oricare alta localitate din tara, adevarul este ca acest expert are pregatirea, experienta si competenta necesara pentru a realiza o evaluare imobiliara conform standardelor de pe piata.

Un evaluator imobiliar va fi corect, integru, impartial, cinstit, fara interese personale. De asemenea, evaluatorul are obligatia pregatirii continue pe plan profesional si dobandirea cunostintelor necesare in acest sens. De aceea, cei mai multi experti evaluatori imobiliari sunt persoane pregatite in domeniu, cu studii superioare, profesionisti. Acesti profesionisti sunt seriosi, fac estimari de pret corecte si rapide, demonstrandu-si corectitudinea si experienta.

Cum alegi un evaluator imobiliar bun

Specialistii de la Evaluari-proprietati-romania.ro, ii indruma pe cei care isi doresc sa apeleze la un evaluator imobiliar sa aiba in vedere urmatoarele aspecte:

Pretul mic si rapiditatatea nu asigura un plus in orice situatie

Evaluatorul imobiliar care are un tarif foarte mic, poate ca nu este cea mai buna alegere a celor care cauta astfel de servicii.

Rapiditatea efectuarii lucrarii nu este un criteriu definitoriu, indiferent de cat de mult s-ar grabi clientul, deoarece evaluarea imobiliara este un proces complex care necesita studiu, documentare si aprofundar. Un raport rapid poate sa denote o superficialitate si o lipsa de profesionalism.

Evaluatorii imobiliari sunt instruiti sa faca fata diferitelor situatii.

Atunci cand vine vorba de evaluarea locuintei, adica stabilirea valorii in bani a imobilului, evaluatorul imobiliar este un pion cheie. In unele cazuri, evaluarea proprietatii poate fi solicitata pentru a determina valoarea corecta a acesteia. Alteori, evaluarile au un scop precis, precum stabilirea impozitului pe proprietate sau contractarea unui credit.

Evaluarile nu trebuie sa fie confundate cu inspectia locuintei, ci reprezinta evaluarea monetara pentru respectiva proprietate. Specialistii pot adauga sau scadea din valoarea proprietatii in cauza, in functie de caracteristicile specifice, pentru care nu exista termen de comparatie cu alte locuinte.

Pentru a cumpara o locuinta prin credit imobiliar, interventia unui evaluator imobiliar este imperios necesara, pentru ca respectivul creditor sa isi poata recupera banii imprumutati prin vanzarea respectivei locuinte, numai in cazul in care nu isi va putea permite sa isi plateasca ratele.

Interventia unui evaluator imobiliar este necesara in cazul evaluarilor in caz de refinantare, de imprumuturi diverse, de achizitionare sau vanzare a unei locuinte. Cu o platforma complexa de servicii, specialistii evaluatori imobiliari pot asigura servicii de inalta calitate, menite sa faca fata celor mai inalte exigente.

In concluzie, serviciile asigurate de evaluatori foarte bine pregatiti, precum Evaluari-proprietati-Romania, sunt deosebit de importante, fiind absolut necesar sa fie bine intocmite, indferent ca este vorba despre:

  • evaluari necesare in situatiile vanzarilor de locuinte;
  • cumpararea unei resedinte prin credit imobiliar;
  • evaluari necesare in cazul unei refinantari;
  • evaluari necesare in cazul imprumuturilor diverse.

Foarte important este ca orice persoana interesata de astfel de servicii sa inteleaga si sa aiba in vedere ca o evaluare imobiliara are un grad ridicat de complexitate si presupune timp pentru a fi corect realizata!