Mercedes-Benz Metris vs. Mercedes-Benz Sprinter: diferente de luat in calcul in momentul achizitionarii

2016 Mercedes-Benz Metris vs. 2016 Mercedes-Benz Sprinter: diferente de luat in calcul in momentul achizitionarii

Detalii

CategoriiAuto/moto
TaguriMercedes Benz, microbuz, transport marfa
Ultima actualizareVineri 26 februarie 2016
Vizualizari1127

Voteaza & Distribuie

Descriere

Pentru 2016 Mercedes Benz vine pe piata microbuzelor full-size cu doua noi modele: Mercedes Benz Metris si Mercedes Benz Sprinter. In timp ceSprintera construito oarecare recunoastere, dupa mai mulți ani pepiata, Metris este nou-nout pentru modelul anului 2016.
Pentru a sti ce diferente sunt intre aceste doua microbuze si ceea ce ar trebui sa cumparati, in cazul in care v-ati propus sa achizitionati un micorbuz anul acesta, am facut o comparatie intre cele doua modele.
Cu toate ca Metris și Sprinter au un aspect similar, diferenta cea mai evidenta intre cele doua vehicule devine clara in momentul in care le vezi pentru prima data: Sprinter este mult mai mare decat Metris. Mercedes Benz Sprinter are un plafon mai inalt, pentru marfa voluminoasa, cat si lungimea acestuia este mai mare decat cea a Metris.
Avand in vedere diferentele lor exterioare, nu v-ar surpinde faptul ca Sprinter si Metris ofera variatii majore si in interior. In timp ce Sprinter are o capacitate impresionanta de 9,06 cu ampatament si plafon standard sau capacitate de 16,70 cu ampatament lung si plafon mare, Metris ofera o capacitate de doar 5.26.
Pentru transportul de marfa cu microbuzul ideala ar fi alegerea microbuzului Mercedes Benz Sprinter, deoarece ofera o capacitate mai mare de transport marfuri.
Metris are un motor de 208 cai putere, 2.0 litri turbo cu 4 cilindri, care este cuplat la o unitate cu 7 trepte de transmisie automata la rotile din spate. In acest moment, Metris nu ofera o optiune de motor diesel. Spre deosebire de Metris, microbuzul Sprinter ofera doar motoare diesel. Modelele folosesc un motor de 2.1 litri turbo diesel cu 4 cilindri si 161 cai putere, care este cuplat la o unitate cu 7 trepte de transmisie la rotile din spate. Conducatorii auto care cauta mai multa putere sau capabilitati sporite, pot modifica motorul cu unul de 3.0 litri turbo diesel cu 6 cilindri si 188 cai putere, care este cuplat la o cutie automata cu 5 trepte cu tractiune spate sau tractiune integrala.
Cand vine vorba de echipamente, atat Metris cat si Sprinter ofera o lista lunga de caracteristici, surpinzator de mult pentru un microbuz. Ambele utilitare ofera un sistem de monitorizare a unghiului mort, asistenta pentru evitarea coliziunilor, asistenta pentru depasirea benzii de circulatie.
Exista, de asemenea, caracteristici cu privire la asitenta in momentul parcarii laterale, impreuna cu o camera de rezerva disponibila si scaune incalzite. In acest sens, nu veti gasi prea multe diferente intre Metris si Sprinter, fiindca tot ceea ce este disponibil pe Metris, este disponibil si pe Sprinter si vice-versa.
In concluzie, Mercedes Benz Metris 2016 si Mercedes Benz Sprinter 2016 au caracteristici diferite din punct de vedere al marimii si a capacitatii, cat si diferente considerabila de pret. Un microbuz Mercedes Benz Metris 2016 are un pret de pornire de 30.000 $, in timp ce Mercedes Benz Sprinter 2016 are un pret de pornire de la 37.500 $.
Ca urmare, sfatul nostru este simplu: nu ar trebui sa se cheltuiasca bani in plus pentru Sprinter, varianta imbunatatita, decat in cazul in care aveti nevoie de mai mult spatiu, stiind ca veti transporta marfuri voluminoase pretabile unui microbuz. Daca aveti nevoie de o capacitate de transport mai mare, veti observa ca Metris nu poate sa concureze cu Sprinter din aceasta perspectiva, care are o capacitate de transport marfa mai mare si o varietate de configuratii de dimensiuni.