Ghid Google

Detalii

CategoriiIT
TaguriGoogle
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari12378

Voteaza & Distribuie

Descriere

Introducere
Cand navigam pe internet cu totii avem nevoie de un ghid. Pentru mine, si sunt sigur ca si pentru multi dintre dumneavoastra, acel ghid este Google.
Stim oare sa profitam de tot ceea ce ne ofera el? In acest articol voi incerca sa prezint operatorii care pot fi folositi in cautari precum si cateva cuvinte cu semnificatii speciale.

Operatori
Operatorul minus (-) il puteti folosii pentru termenii care doriti sa fie exclusi din cautarea dumneavoastra.
Daca puneti o fraza in ghilimele ("") Google va va returna rezultate care contin acea fraza.

Cuvinte stop
Sunt cuvinte pe care google le exclude din cautari considerandu-le prea folosite (ex. "de"). Pentru ca, cautarea dumneavoatra sa includa si aceste cuvinte trebuie sa folositi operatorul plus (+) inaintea lor.

Pagina memorata
Google preia o imagine a fiecarei pagini examinate pe masura ce cauta pe internet si o pastreaza in caz ca pagina originala nu este disponibila. Daca apasati pe link-ul "in Cache", veti vedea pagina asa cum arata ea cand a fost indexata.

Pagini similare
Daca apasati pe link-ul "Pagini similare" google va va returna pagini asemanatoare cu acea pagina. Functia este utila daca doriti sa cumparati un produs la pretul cel mai mic.

Calculator
Google poate fi folosit si pe post de calculator. Tot ce aveti de facut este sa introduceti ecuatia in caseta de cautare si sa apasati Enter.
Ex. 5*658*89+56
Puteti face si ridicari la patrat 34^2 sau puteti extrage radical sqrt(25)
De asemenea puteti face conversii intre diferite unitati de masura. Ex. mile in kilometrii: 1000 miles in km

Cuvinte speciale
Unele cuvinte, cand sunt urmate de doua puncte (:), au un inteles aparte pentru Google. Este foarte important sa nu puneti spatii intre (:) si urmatorul cuvant pentru ca atunci acele cuvinte nu vor mai avea functia speciala ci vor fi simplii termini de cautare. Va voi prezenta cateva dintre aceste cuvinte.

Dictionar
Puteti folosii google pentru a gasi definitii ale anumitor cuvinte. Trebuie sa folositi cuvantul define: si cuvantul a carui definitie o cautati.
Ex. define:google

Cautare intr-un anumit site
Pentru ca, cautarea sa includa rezultate numai dintr-un anumit site folositi cuvantul (site:) urmat de adresa lui si de termenii cautati.
Ex: site:www.roportal.ro google

Legaturile catre o pagina
Folositi cuvantul (link:) si adresa site-ului si gasiti pagini care trimit catre acel site.
Ex: link:www.roportal.ro

Alte functii
Mai exista alte functii cum a fi harti, informatii legate de zboruri sau valorile actiunilor dar vizeaza numai Statele Unite asa ca nu le voi detalia.