Facebook nu-ti protejeaza viata privata?

Detalii

CategoriiIT
TaguriFacebook, Google
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari3903

Voteaza & Distribuie

Descriere

Facebook si-a castigat dreptul de a face publice informatiile dvs. private, inclusiv actualizari de status, fotografii si link-uri.

Vreti sa schimbati lucrurile inapoi? Cititi mai departe pentru a afla cum

1. Cine poate vedea lucrurile pe care le postezi (Status Updates, Foto, Video-uri, etc)

Pentru a modifica aceasta setare inapoi faceti urmatoarele:

1. De la pagina ta de profil, treceti cu mouse-ul peste meniul Setari din dreapta sus si faceti clic pe "Setari de confidentialitate" din lista care apare.
2. Faceti clic pe "Informatii de profil" din lista de optiuni de pe pagina urmatoare.
3. Scroll jos la setarea "Postat de mine" acest lucru cuprinde tot ce postati, inclusiv actualizari de status, link-uri, note, fotografii si fisiere video.

4. Schimbati aceasta setare utilizand casuta drop-down din dreapta. Va recomand "Doar Prietenii" setare pentru a se asigura ca numai cei care sunt adaugati in mod specific ca prieteni din retea pot vedea lucrurile pe care le postati.

2. Cine poate vedea informatiile Dvs. personale

Facebook are o sectiune din profilul dvs. numit "informatii personale", care include numai interesele dumneavoastra, activitati si favorite. Aceasta sectiune include alte lucruri cum ar fi ziua ta de nastere, opiniile dumneavoastra religioase si politice, precum si starea dvscivila, relatii si interese.

Dupa toate modificarile de confidentialitate de luna trecuta, Facebook a stabilit noi valori implicite pentru acest gen de informatii pentru a fi vizualizat de catre oricine "Everyone" (pentru sectiunile Familie si relatie, alias starea relatiei) sau la "Friends of Friends" (Ziua de nastere, Puncte de vedere religioase si politice). In functie de preferintele dumneavoastra, puteti actualiza fiecare dintre aceste domenii, cum il vedeti de cuviinta. Cu toate acestea, sunt convins ca multi vor dori sa stabileasca aceste informatii pentru "Doar prietenii". Pentru a proceda astfel:

1. De la pagina ta de profil, treceti cu mouse-ul peste meniul Setari din dreapta sus si faceti clic pe "Setari de confidentialitate" din lista care apare.
2. Faceti clic pe "Informatii de profil" din lista de optiuni de pe pagina urmatoare.
3. Element treilea, al patrulea, si al cincilea listate pe aceasta pagina sunt dupa cum urmeaza: "ziua de nastere", "Puncte de vedere religioase si politice" si "Familie si relatie". Schimbati setarea pentru fiecare "Doar prietenii" este intelept si mult mai sigur, mai ales ca astfel de informatii se pot folosi in scopuri comerciale sau chiar furtul de identitate.

3. Ce poate Google sa vada – Pastrati-va informatiile Off pentru motoarele de cautare

Cand accesati sectiunea Cautare din pagina Facebook – Setari, un mesaj de avertizare pop-up va aparea pe ecran, Facebook vrea sa clarifice modul in care informatiile sunt indexate de Google. Mesajul se spune:

There have been misleading rumors recently about Facebook indexing all your information on Google. This is not true. Facebook created public search listings in 2007 to enable people to search for your name and see a link to your Facebook profile. They will still only see a basic set of information.

Au fost zvonuri eronate despre Facebook cum ca toate informatiile dvs sunt indexate pe Google. Acest lucru nu este adevarat. Facebook a creat listari de cautari publice in 2007, pentru a permite oamenilor sa caute numele dvs. si sa vada un link catre profilul dvs. Facebook. Ei vor putea sa vada doar un anumit set de informatii.

Pentru a va pastra datele private si in motoarele de cautare, faceti urmatoarele:

De la pagina ta de profil, treceti cu mouse-ul peste meniul "Setari" din dreapta sus si faceti clic pe "Setari de confidentialitate" din lista care apare.
2. Faceti clic pe "Cauta" din lista de opttuni de pe pagina urmatoare.
3. Faceti clic pe "inchide" de la mesajul pop-up (daca apare).
4. Pe aceasta pagina, schimbati setarile "cu "Doar prietenii". Debifati caseta cu eticheta "Permite" de alaturi unde este mentionat ". Aceasta setare permite motoarelor de cautare sa-ti acceseze doar informatiile disponibile public sau informatiile pe care le-ai setat Tuturor. Aceasta nu include nimic din ce ai distribuit doar prietenilor.