Club 27 - cantareti care au murit la 27 de ani

Club 27 - cantareti care au murit la 27 de ani

Detalii

CategoriiCultura
TaguriMuzica
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari4699

Voteaza & Distribuie

Descriere

Exista un asa numit Club 27 format din artisti ai scenei rock, cantareti care au murit la varsta de 27 de ani, artisti care au fost niste modele la vremea lor, care au facut muzica de calitate si au influentat multi alti cantareti ce i-au urmat.


Sunt cateva nume mari care s-au stins prea repede, dar care au facut, chiar si intr- o perioada scurta de timp, istorie. Pe baza coincidentei legate de moartea la varsta de doar 27 de ani si pentru ca muzicienii care au murit la aceasta varsta par a fi din acelasi aluat, s-a ajuns la formarea acestui Club.trei artisti din Club 27


trei artisti din Club 27Dupa ce au murit Brian Jones, Jim Morrison, Janis Joplin, Jimi Hendrix, toti la varsta de 27 de ani, acest Club s-a fondat automat.Kurt Cobain li s-a alaturat acestora in 1994. Dupa 15 ani de la moartea solistului trupei Nirvana, Robert Smith, de la National Public Radio a spus:Moartea acestor staruri rock la varsta de 27 de ani a schimbat felul in care privim muzica rock.Totodata, mortile artistilor care se afla in acest grup au fost in mare parte niste intamplari controversate.


Pe 23 iulie 2011, o alta artista a plecat prea repede dintre noi, tot la 27 de ani. Este vorba de Amy Winehouse. Odata cu aceasta moarte la care unii se asteptau, din cauza conditiei ei tot mai severe din ultima perioada, dilema blestemului 27 revine in mintea multor persoane interesate de soarta acestor artisti atat de controversati si apreciati in acelasi timp, dincolo de vietile pe care le-au dus.


Amy Winehouse

Amy Winehouse


Amy WinehouseDupa cum am amintit, artista, care in ultima perioada a avut o situatie medicala tot mai grava si si-a anulat din concerte, a fost gasita moarta in locuinta sa de la Londra. Presa britanica suspecteaza faptul ca moartea artistei s-a datorat unei supradoze. Amy Winehouse este ultima cantareata care s-a alaturat membrilor Clubului 27.Brian Jones
Brian Jones


Brian JonesBrian Jones, primul lider al grupului Rolling Stones, a fost un cantaret britanic, chitarist al formatiei pe care a fondat-o si cel care a venit si cu ideea numelui formatiei. Tot acesta a declarat ca poate sa invete sa cante la orice instrument in mai putin de 30 de minute. Din nefericire, artistul a murit prea tanar, la varsta de 27 de ani, in anul 1969. Brian Jones a murit inecat intr-o piscina.Jimi Hendrix

Unul dintre cei mai buni chitaristi de pe scena muzicii rock, cantaretul american Jimi Hendrix a fost si producator de muzica, si-a compus versurile si a reusit sa realizeze soundtrack-ul unei generatii.Circumstantele mortii sale la varsta de 27 de ani, in data de 18 septembrie 1970 nu au fost explicate in totalitate niciodata. Totusi, autopsia a aratat faptul ca s-a inecat cu voma sa dupa ce a consumat somnifere si vin.


Janis Joplin


Nici Janis Joplin nu a avut o viata lunga. A trait putin, dar concentrat, cantareata lasand in urma ei o adevarata opera de arta cand vine vorba de muzica. Janis Joplin a fost gasita, tot in 1970, moarta, la Hotelul Landmark Motor. Cauza decesului ei ar fi fost cosumul excesiv de heroina si alcool.


Kurt CobainKurt Cobain


Kurt CobainIn cartea "Heavier Than Heaven", o declaratie a surorii lui Kurt Cobain arata ca acesta spunea de mic ca isi doreste sa ajunga in Clubul 27. Acesta a fost gasit mort in locuinta sa, impuscat in zona capului, in data de 8 aprilie 1994, la varsta de 27 de ani. Sotia cantaretului a declarat ca acesta s-a sinucis. In ultima perioada a vietii, Kurt Cobain a avut multe probleme din cauza drogurilor si era din ce in ce mai bolnav.Jim Morrison

Jim Morrison, liderul si vocea trupei The Doors, a fost atat cantaret, cat si poet. Reprezentativ pentru artist este faptul ca de multe ori cand canta live cu trupa, acesta improviza unele pasaje din poeziile sale.Cunoscut drept unul dintre cei mai emblematici si carismatici cantareti din istoria muzicii rock, Jim Morrison se incadreaza si el in Clubul cantaretilor care au murit la 27 de ani. Acesta a fost gasit in baia unul hotel, iar cauza mortii nu este cunoscuta, deoarece nu a fost facuta nicio autopsie.