Ce este o Neobank?

Detalii

CategoriiIT
Tagurisoftware
Ultima actualizareLuni 22 noiembrie 2021
Vizualizari876

Voteaza & Distribuie

Descriere

Prima bancă a apărut în Italia în jurul anului 1624, iar de atunci și până în prezent, sistemul bancar a evoluat. În zilele noastre, trendul este dictat de procesul de digitalizare. Acesta influențează apariția unor noi entități pe piață, precum online banks și neobanks. Noile forme bancare au prins contur datorită dezvoltării accentuate din zona de software development și au condus la creșterea fintech.

Ce sunt neo-băncile?

Neo-băncile sunt 100% digitale. Spre deosebire de băncile tradiționale, care au sucursale fizice și personal calificat pe zona de serviciu client, neobanks este un concept folosit pentru băncile digitale fără puncte de lucru fizice. Acestea au fost dezvoltate pentru persoanele inițiate sau care au un interes în ceea ce privește dezvoltarea tehnologică. Aceștia preferă să-și gestioneze banii folosind aplicații mobile sau alte medii digitale.

Neo-băncile sunt, de fapt, companii fintech care oferă o varietate de servicii financiare, precum transferuri de bani, sau împrumuturi, dar totodată și diverse soluții financiare care pot fi efectuate de pe un device propriu. Scopul principal al neo-bancilor este de a oferi servicii cât mai ușor de utilizat de către clienți, pe care o bancă tradițională nu le poate oferi. Neo-băncile și-au câștigat popularitate pe piață prin rapiditate și accesibilitate. Acestea sunt punctul forte și elementul diferențiator al neo-băncilor în fața instituțiilor bancare tradiționale.

Operațiunile bancare tradiționale pot fi asociate cu modelul brick-and-mortar. Acesta presupune ca o organizație să aibă o structură și o abordare cât mai covențională, punând accent pe interacțiunea directă cu consumatorii. În consecință, a luat amploare o nouă generație de startup-uri de tipul fintech, cunoscute sub numele de neo-banci, care au creat platforme bancare digitale, care oferă experiență fără griji și servicii cu costuri cât mai reduse. Cu toate acestea, o parte dintre clienți preferă și continuă să colaboreze cu instituții tradiționale pentru a-și gestiona serviciile și tranzacțiile financiare.

AROBS pune la dispoziția sectorului bancare software development, prin expertiza fintech și a lansat MonePOS By AROBS, o soluție de plată contactless.