Ce culoare ar trebui să alegeți pentru halatele medicale?

Detalii

CategoriiShoping
Tagurihalat
Ultima actualizareMarti 14 februarie 2023
Vizualizari510

Voteaza & Distribuie

Descriere

Halatele medicale fac parte din uriașa industrie textilă medicală, care se preconizează că va ajunge la 23 de miliarde de dolari până în anul 2025. Printre factorii de creștere semnificativă a pieței se numără creșterea sectorului de îngrijire geriatrică. În timp ce culorile discrete sunt întotdeauna asociate cu halatele medicale, nicio regulă nu interzice nuanțele mai vii în majoritatea spitalelor. Aceasta este atât o binecuvântare, cât și un blestem. Pentru persoanele cărora le place să poarte culori puternice, acest lucru deschide o mulțime de posibilități. Totuși, în partea negativă, alegerea greșită poate evoca o cu totul altă semnificație atât pentru pacienți, cât și pentru colegi.

Ce culoare ar trebui să alegeți pentru halatele medicale?

Psihologia culorilor vii nu ar putea fi contestată niciodată. Copiii mici și preșcolarii gravitează în jurul nuanțelor mai calde, cum ar fi roșu, portocaliu, roz și galben, mai degrabă decât spre nuanțele mai potolite de albastru, maro sau gri. De asemenea, dacă veți cere cuiva să picteze într-o nuanță veselă, veți vedea probabil culorile curcubeului pe produsul finit.

Un studiu japonez ne arată că există o legătură universală între culorile luminoase și fericire. Așadar, s-ar putea să fie interesant să ne gândim la emoțiile pozitive care sunt asociate cu diferitele culori ale halatelor medicale. S-ar putea ca unele culori să ne aducă aminte de sentimente pozitive, în timp ce altele ne pot aminti de lucruri mai puțin pozitive. Indiferent de asocierile pe care le avem cu diferitele culori, ele pot fi folosite eficient în multe contexte medicale pentru a transmite un mesaj pozitiv pacienților și colegilor noștri.

Roșu - Roșul este culoarea energiei și a dinamismului. Atunci când oamenii văd roșu, îl asociază și cu curajul, puterea și eroismul. Poate, de asemenea, să atragă atenția persoanei sau să alimenteze acțiunea sau inacțiunea ( precum în cazul unui semafor). Ceea ce trebuie să știți, de asemenea, este că această culoare specială ajută la creșterea poftei de mâncare a persoanei care o privește.

Negru - Este culoarea cel mai des asociată cu eleganța și clasa. Puteți părea mai sofisticat și mai de încredere atunci când purtați halate negre. De asemenea, oamenii vor avea impresia că sunteți eficient la locul de muncă.

Violet - Culoarea este asociată cu o conștiință ridicată. Este culoarea misticismului și a conștiinței spirituale. Cu toate acestea, oamenii tind să creadă că sunteți mai sinceră atunci când purtați această nuanță.

Roz - Este culoarea căldurii. Asistentele care poartă halate medicale roz sunt percepute ca fiind mai conciliante, mai prietenoase și mai grijulii.
Albastru regal - Se crede că cei care poartă această culoare sunt mai de încredere sub presiune. Pacienții care sunt deja anxioși s-ar simți mai liniștiți atunci când văd o asistentă în albastru. De asemenea, pacienții tind să aibă mai multă încredere în ele, deoarece albastrul este culoarea inteligenței.

Verde - Una dintre cele mai comune culori ale halatelor din spital este verdele. Este o nuanță care este asociată cel mai mult cu vindecarea și recuperarea. Este, de asemenea, culoarea armoniei și a păcii. O asistentă medicală care poartă verde este percepută ca fiind generoasă și cu o judecată foarte bună.

Maro - Când vedeți o asistentă medicală într-o uniformă maro, în subconștient simțiți că va fi de încredere și prietenoasă. Acestea vă va sprijini în drumul dumneavoastră spre recuperare. Vor fi sincere cu dvs. și nu vor bate câmpii atunci când puneți o întrebare.

Așadar, ca să rezumăm, culorile mai calde tind să evoce un sentiment de lejeritate. Când vă uitați la roata culorilor, veți observa că roșul, portocaliul și galbenul se află unul lângă celălalt. Acestea sunt asociate de obicei cu bucuria și optimismul. Între timp, culorile mai reci se referă la albastru, violet și verde. Ele evocă un sentiment de calm și pace.


Articol redactat de Finedigital.ro