Amante celebre din istorie

Amante celebre din istorie

Detalii

CategoriiEducatie
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari6802

Voteaza & Distribuie

Descriere

Conform unei expresii celebre, in spatele barbatilor care au condus lumea au stat, intotdeauna, niste femei puternice care nu erau de fiecare data sotiile acestora, ci amantele lor. Istoria a consemnat existenta unor amante celebre care, din umbra, si-au exercitat influenta atat asupra barbatilor cu care aveau o relatie amoroasa, cat si asupra deciziilor politice care erau luate la nivel inalt.

Diane de Poitiers

Diane de Poitiers

Diane de Poitiers

Diane de Poitiers s-a nascut in 1499 intr-o familie de nobili francezi. A fost educata conform principiilor umanismului Renasterii, doctrina ce era pe val la acea vreme. A studiat limbile latina si greaca, vanatoarea, dansurile de societate, arta conversatiei, maniere, muzica si sport. La varsta de 15 ani, s-a casatorit cu Louis de Breze si au avut impreuna doua fiice.

Insa cel mai important lucru legat de viata ei este faptul ca a devenit amanta favorita a regelui Henric al II-lea al Frantei. A exercitat o influenta covarsitoare asupra justitiei Frantei si a ajuns sa fie cea mai puternica femeie din tara. Timp de 25 de ani, Diane i-a fost alaturi regelui si a devenit cea mai importanta prezenta din viata acestuia.

Diane de Poitiers a fost cunoscuta ca o femeie frumoasa, sclipitor de inteligenta, capabila sa intretina conversatii ample pe diverse teme, de la cultura pana la economie si politica. Si-a mentinut aspectul placut si conditia fizica excelenta pana spre sfarsitul vietii si a fost imortalizata in diferite picturi si sculpturi.

Dupa decaderea regelui, Diane a fost alungata de la curtea regala de catre regina Ecaterina de Medici. Diane s-a retras la castelul sau din Anet, unde a incetat din viata la varsta de 66 de ani. In 2009, o echipa de experti a exhumat ramasitele umane ale acesteia iar analizele efectuate au relevat faptul ca parul celebrei amante continea o cantitate ridicata de aur. Se crede ca, de-a lungul vietii, Diane a baut un elixir ce continea aur, crezand ca asa se va mentine mereu tanara si frumoasa.Lucretia Borgia{title}

Lucretia Borgia

Lucretia Borgia

Lucretia Borgia

Istoria a consemnat-o pe Lucretia Borgia ca fiind o femeie fatala. Se stiu putine lucruri despre ea, insa maruntele informatii care exista au socat si au determinat lumea sa o priveasca, daca nu cu respect, macar cu teama si circumspectie.

S-a nascut in apropiere de Roma, in anul 1480 si este fiica nelegitima a lui Rodrigo Borgia (Papa Alexandru al VI-lea) si a uneia dintre amantale sale, Vannozza dei Cattanei. A fost casatorita de trei ori, prima data cu contele Giovanni Sforza, apoi cu Ducele Alfonso de Aragon si, a treia oara, cu Ducele Alfonso d'Este. Toate cele trei casnicii ale sale au fost aranjate de catre tatal ei si, de fiecare data, cu barbati puternici si importanti.

S-a speculat ca Lucretia Borgia ar fi avut o aventura amoroasa cu Perotto, mesagerul tatalui ei. In urma mariajului cu Alfonso de Aragon s-a nascut un fiu, Giovanni, care, dupa moartea Papei Alexandru al VI-lea, a locuit cu Lucretia la Ferrara, in calitate de frate vitreg al acesteia.

Lucretia Borgia a mai avut trei frati, Cesare, Giovanni si Gioffre. S-a speculat mult pe marginea unui zvon care nu a fost confirmat niciodata, conform caruia Lucretia si fratele ei, Cesare, ar fi avut o relatie amoroasa incestuoasa. Pentru ca Alfonso de Aragon nu era fiul legitim al regelui Neapolelui, Cesare l-ar fi asasinat pe sotul surorii sale.Valeria Messalina{title}

Valeria Messalina

Valeria Messalina

Valeria Messalina

Valeria Messalina a fost cea de-a treia sotie a Imparatului Claudiu, verisoara din partea tatalui cu Imparatul Nero si cu Caligula. Si-a creat o imagine de femeie puternica, promiscua si periculoasa si a exercitat o influenta majora atat asupra lui sotului ei, cat si asupra curtii imperiale.

De asemenea, era o femeie foarte bogata, iar Claudiu si-a unit destinele cu ea pentru a-si consolida relatia cu familia imperiala. Odata casatorita cu Claudiu, Messalina a devenit cea mai puternica femeie din Imperiul Roman. Cu un intens instinct de supravietuire, Valeria a incercat sa elimine orice pericol din jurul ei care ar fi putut sa ameninte siguranta sa si a copiilor ei.

L-a manipulat cu usurinta pe Claudiu, reusind astfel sa-i trimita in exil toate rudele apropiate ale acestuia. Cand fiul uneia dintre nepoatele lui Claudius, Lucius Domitius Ahenobarbus, s-a intors din exil, amenintand pozitia fiului Valeriei la tronul Imperiului, a ordonat asasinarea acestuia.

A avut o aventura cu Gaius Silius, un senator roman casatorit cu aristocrata Junia Silana, sora primei sotii a lui Caligula. Abia dupa ce s-a lasat convins sa divorteze de sotia sa, si-a dat seama de pericolul la care s-a lasat expus alaturi de amanta sa. Impreuna, au planuit sa-l omoare pe Claudiu, insa complotul a fost descoperit, iar Valeria Messalina a fost omorata din ordinul sotului ei.