Mari incendii in istorie

Detalii

CategoriiEducatie
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari894

Voteaza & Distribuie

Descriere

Istoria vorbeste omenirii despre lupte, victorii, infrangeri si tot ea depoziteaza informatii despre toate evenimentele demne de retinut. Cateva astfel de intamplari sunt constituite din incendii devastatoare ce au distrus mari orase. Pentru a face cunoscute consecintele unor asemenea dezastre, dar si pentru a va delecta cu o scurta lectie de istorie, Nei Fire Protection a selectat cateva dintre cele mai mari incendii cunoscute vreodata de omenire.1. Roma – 64 d.Hr


A pornit in noaptea de 18 spre 19 iulie 64 si a durat nici mai mult, nici mai putin de 6 zile. Doar patru dintre cele 14 districte ale Romei au scapat neatinse de incendiu. Desi cauza nu este cunoscuta, mai multe legende sustin ca imparatul Nero a fost cel care a ordonat incendiul, acesta fiind si cel care i-a incriminat mai tarziu pe crestini.2. Londra – 1666


Pornit in interiorul unei brutarii, s-a extins rapid in tot centrul orasului, arzand timp de trei zile. Printre cladirile distruse amintim Catedrala St. Paul, 87 de biserici si majoritatea sediilor unor autoritati. De asemenea, aproximativ 13 200 de case au cazut prada focului, lasand mii de oameni fara locuinta. Chiar si asa, doar 6 morti au fost inregistrati, fapt explicat de specialisti prin lipsa de interes aratata celor din patura de jos si cea de mijloc. Dupa incident, Londra a fost reconstruita in mare parte conform vechiului plan.3. Peshtigo – 8 octombrie 1871


Numarul victimelor este aproximat intre 1200 si 2500, fiind incendiul din SUA care a provocat cele mai multe morti. Prima teorie referitoare la cauza acestuia a fost formulata de-abia in 1883 si a sugerat ca incendiul a pornit din cauza unor fragmente ale Cometei Biela cazute in zona. Cu toate acestea, oamenii de stiinta sustin ca acest lucru este foarte putin probabil.4. Chicago (8-10 octombrie 1871)


Sute de oameni si-au pierdut viata in urma acestui incendiu, iar alti 100 000 au ramas fara locuinte. Printre motivele extinderii rapide, se numara seceta, vanturile puternice venite de la sud-vest, precum si faptul ca lemnul era un material foarte folosit in constructii. Chiar si asa, refacerea orasului Chicago l-a transformat pe acesta intr-una dintre cele mai populare si importante dpdv economic asezari americane.5. San Francisco (18 aprilie 1906)


Acest incendiu, ce a durat 3 zile, a fost rezultatul unui cutremur foarte puternic in urma caruia s-au rupt conductele de gaze. In plus, au fost distruse si rezervoarele de apa ale orasului, ingreunand misiunea pompierilor. Numarul victimelor s-a ridicat la 3000 de oameni, iar cel al cladirilor distruse la aproape 25 000.Aceste cazuri nu sunt unice in istorie, dar sunt demne de retinut pentru numarul mare de pagube produse. Nei Fire Protection vi le-a adus la cunostinta atat pentru informare, cat si pentru prevenire.


Nevoile de securitate ale clientilor nostri reprezinta prioritatea noastra. Obiectivul nostru este sa ne asiguram clientii cu cel mai inalt nivel de protectie personala, fara mari restrictii asupra stilului lor de viata. Programele noastre speciale va asigura confortul necesar si linistea sufleteasca. Este obiectivul nostru sa livram cel mai inalt nivel de profesionalism in servicii de securitate.


Nei Holding isi atinge obiectivele datorita angajatilor sai, condusi de forta si dorinta de success, pasionati de acest domeniu si care sunt orientati catre rezultate si satisfactia clientilor. De asemenea, succesul si impunerea intr-un domeniu solicitant si select, se datoreaza investirii in cele mai noi tehnologii, adaptarea la cererile pietii si integrarea activitatilor in structura organizationala.


Informatii suplimentare pot fi gasite http://www.neiholding.ro