Penguin Atlas of World History - o călătorie fascinantă prin istoria lumii

Penguin Atlas of World History - o călătorie fascinantă prin istoria lumii

Detalii

CategoriiEducatie
TaguriIstorie
Ultima actualizareVineri 24 februarie 2023
Vizualizari94

Voteaza & Distribuie

Descriere

Penguin Atlas of World History este o carte ce aduce o contribuție importantă în ceea ce privește înțelegerea istoriei mondiale și a evoluției sale de-a lungul timpului. Publicată în anul 1999 de editura britanică Penguin Books, cartea este scrisă de Hermann Kinder și Werner Hilgemann, doi cunoscuți istorici germani care și-au propus să prezinte istoria lumii într-un mod accesibil și ușor de urmărit.

Cartea este împărțită în opt părți, fiecare parte prezentând o epocă sau o perioadă istorică importantă, de la începuturile istoriei până la sfârșitul secolului XX. În total, cartea cuprinde 144 de hărți și 160 de pagini de texte explicative, prezentate într-un mod clar și concis. În plus, Penguin Atlas of World History este însoțită de un glosar și de o listă de sugestii de lectură, care oferă o perspectivă mai amplă asupra subiectelor abordate.

Una dintre marile realizări ale acestei cărți este faptul că reușește să prezinte istoria lumii într-un mod accesibil și ușor de înțeles, fără a fi necesare cunoștințe avansate de istorie. În plus, hărțile detaliate și explicațiile clare ajută cititorii să-și facă o imagine mai clară și mai concretă asupra evoluției istorice.

O altă calitate a cărții este faptul că ea își propune să ofere o privire de ansamblu asupra istoriei lumii, evitând astfel accentuarea istoriilor naționale sau a unor evenimente sau perioade istorice în defavoarea altora. În plus, cartea oferă o perspectivă globală și interconectată asupra istoriei, subliniind relațiile dintre diferitele țări și continente.

Întrucât Penguin Atlas of World History este o carte complexă și bogată în informații, ea reprezintă o alegere excelentă pentru cei interesați de istorie, atât specialiști, cât și amatori. În plus, cartea poate fi utilizată cu ușurință ca material didactic în cadrul cursurilor de istorie.

Pentru a achiziționa această carte, puteți accesa anticariat-ursu.ro, anticariat online care oferă o gamă variată de cărți vechi și rare.