Alege să fii implicat!

Alege să fii implicat!

Detalii

CategoriiEducatie
Tagurieducatie, scoala
Ultima actualizareVineri 28 mai 2021
Vizualizari80

Voteaza & Distribuie

Descriere

Alege să fii implicat! Participare prin educație pentru democrație

Asociația Transcena în parteneriat cu E-Romnja - Asociația pentru Promovarea Drepturilor Femeilor Rome anunță lansarea proiectului Alege să fii implicat! Participare prin educație pentru democrație, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Scopul proiectului este creșterea accesului la educație civică și democrație participativă în rândul elevilor de gimnaziu și liceu și al tinerilor profesori din județele Bacău, Călărași, Giurgiu și Prahova și București.

În ziua de 2 iunie, la ora 17:00, va avea loc conferința de lansare, la care sunt invitați, alături de reprezentanții mass-media, profesori de gimnaziu și liceu din aria curriculară ”Om și societate”. Vor fi prezentate activitățile proiectului și cum pot contribui profesorii la testarea unor pachete cu resurse educaționale deschise care integrează educația prin teatru ca instrument de dezvoltare a competențelor sociale și civice.

Despre proiectul Alege să fii implicat! Participare prin educație pentru democrație

Problema la care se raportează proiectul de față este, în principal, varietatea redusă de resurse educaționale în domeniile educație civică, drepturile omului și participare cetățenească din învățământul preuniversitar. Proiectul își propune să răspundă nevoii de diversificare a instrumentelor disponibile pentru cadrele didactice prin crearea unor pachete de resurse educaționale deschise, pentru discipline precum Educație socială, Istorie, Filosofie, Sociologie, dar și pentru opționale precumEducație pentru dezvoltare, Drepturile omului, Educație interculturală, Educație pentru democrație, Educație civică, Drept internațional umanitar și Competențe în mass media, din gimnaziu și liceu.

Activitățile proiectului propus abordează atât crearea de pachete cu resurse educaționale, cât și testarea acestora în cel puțin 12 școli pe parcursul unui an școlar. Pe lângă aceste activități, se vor organiza acțiuni de implicare cetățenească cu elevii din cele 12 comunități din care fac parte unitățile de învățământ participante în proiect în vederea rezolvării unor probleme ce privesc școala sau comunitatea. Materialele create vor fi încărcate și pe un site special pentru proiect.

De asemenea, vor fi organizate trei sesiuni de formare cu profesori din județele menționate, pentru dezvoltarea abilităților de predare interactivă în procesul de formarea a competențelor civice și sociale ale elevilor.

Persoana de contact:
Iulia Călin, Responsabil informare și comunicare
iulia.calin@transcena.ro, tel.+40727 422 808

Despre Programul Active Citizens Fund România

Programul Active Citizens Fund România este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021. Obiectivul general al Granturilor este de a reduce disparitățile economice și sociale și a consolida relațiile bilaterale dintre cele 15 state beneficiare și statele donatoare (Islanda, Liechtenstein, Norvegia). Programul este administrat de către consorțiul compus din Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Fundația pentru Parteneriat, Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi, Fundația PACT și Frivillighet Norge, care acționează în calitate de Operator de Fond desemnat de către FMO – Oficiul Mecanismului Financiar al Granturilor SEE și Norvegiene.

Active Citizens Fund România vizează consolidarea societății civile și a cetățeniei active și creșterea capacității grupurilor vulnerabile. Cu o alocare totală de 46.000.000 euro, programul urmărește dezvoltarea pe termen lung a sustenabilității și capacității sectorului societății civile, intensificând rolul său în promovarea participării democratice, a cetățeniei active și a drepturilor omului și consolidând în același timp relațiile bilaterale cu statele donatoare Islanda, Liechtenstein și Norvegia. Pentru mai multe informații despre Active Citizens Fund în România, vă rugăm accesați activecitizensfund.ro. Pentru mai multe informații despre Granturile SEE și Norvegiene, accesați eeagrants.ro.