5 cele mai bune și utile platforme pentru elevi și nu numai

5 cele mai bune și utile platforme pentru elevi și nu numai

Detalii

CategoriiEducatie
Tagurieducatie, scoala
Ultima actualizareLuni 14 decembrie 2020
Vizualizari238

Voteaza & Distribuie

Descriere

Dacă ești părinte, cu siguranță, vei dori tot ceea ce este mai bun pentru copilul tău, indiferent dacă este vorba despre hrană, îmbrăcăminte, servicii medicale sau școală. Studiul devine foarte important în contextul actual, când majoritatea cursurilor se desfășoară online. Astfel, vei dori să ai acces la cele mai bune platforme online de studiu și testare, astfel încât acumularea de cunoștințe să se facă într-un mod cât mai eficient. Iată câteva dintre platformele utile pentru copii, care îi vor ajuta să învețe sau să își testeze cunoștințele.

Platforme de testare a cunoștințelor

Testarea unor cunoștințe este foarte importantă pentru a putea înainta printre stagiile de dezvoltare cognitivă. Pentru că, în ultimii ani, se marșează, mai rar, pe competitivitate și mai mult pe dezvoltarea personală la nivel de cunoștințe, platformele online de testare a cunoștințelor au câștigat, din ce în ce mai mult, teren. Platforma Brio.ro, cunoscută pentru că acoperă multiple arii și domenii, oferă teste speciale pentru toate grupele de vârstă, ajutând, astfel, la o învățare mai facilă și la o testare a cunoștințelor într-un mod distractiv. În general, aceste platforme oferă acces în baza unui abonament care permite un număr de teste (uneori, chiar nelimitat). Este nevoie să îți creezi un cont, pentru a avea acces ca utilizator, iar, de acolo, te poți bucura de teste gratuite sau de teste special create pentru profilul tău de utilizator, pe materiile alese.

Platforme de învățare a unei limbi străine


Mai ales, în cursul ultimului an, au fost observate creșteri substanțiale în ceea ce privește cumpărarea accesului pe platforme educaționale de învățare a unei limbi străine. Așa cum era de așteptat, în topul preferințelor se află limba engleză, urmată de limba franceză, germană și japoneză. Lecțiile sunt intuitive și sunt structurate pe nivel de cunoștințe, astfel încât elevului să-i fie ușor să exerseze câte puțin, în fiecare zi, până la atingerea obiectivului dorit.

Platforme de învățare a unor aptitudini noi

Fie că vrea să învețe șah sau noua aritmetică japoneză, te poți interesa pe internet pentru a găsi platforme noi și intuitive care oferă astfel de cursuri sau exerciții. Platformele de acest tip sunt utile fiindcă oferă atât posibilitatea de a învăța individual cunoștințele, dar și de a le folosi în cadrul grupurilor de studenți. Platformele de acest tip susțin experiența folosirii cu ajutorul modulelor de practică și cu ajutorul trainerilor care urmează să predea sau să explice informația. Deși, poate, părea greu să se familiarizeze cu astfel de exerciții pe o platformă online, în realitate, structurarea corectă a informației și ajutorul primit de la profesori se concretizează în adevărate reușite.

Platforme de formare a aptitudinilor sportive

Există destul de multe platforme dedicate exercițiilor de acest tip, iar o creștere semnificativă s-a simțit, mai ales, în contextului ultimului an. Deoarece, majoritatea afacerilor s-a mutat în mediul online, era de așteptat ca activitățile sportive să nu facă excepție. Astfel, vei putea apela, pentru copilul tău, la platforme pe care se predau cursuri de balet, dans sportiv sau dansuri populare, activități care ajută foarte mult dezvoltarea naturală și armonioasă a celor mici.

Platforme pentru stimularea interesului pentru cărți

Există o serie de platforme dedicate cărților, cititului și lecturii, aceasta fiind o adevărată nișă în mediul online. Copilul tău se poate înscrie în acest cluburi de carte, bucurându-se de beneficiile pe care munca în echipă, coordonată de profesori, le poate aduce.

Fiecare dintre aceste platforme vine cu un aport suplimentar în dezvoltarea armonioasă a unui copil, pentru că acoperă segmentele vitale din punct de vedere cognitiv și, uneori, chiar și motric. Din acest motiv, utilizarea acestor platforme devine o necesitate care poate aduce, uneori, cele mai importante schimbări în felul în care un copil percepe studiul și învățarea.

Sursa foto: unsplash.com/photos/DUmFLtMeAbQ