4 sfaturi despre cum sa combini mobila moderna cu cea traditionala

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Tagurimobila
Ultima actualizareDuminica 3 octombrie 2021
Vizualizari472

Voteaza & Distribuie

Descriere

Combinarea stilurilor din doua ere diferite poate fi o solutie originala de a amenaja un interior dinamic plin de textura si interes vizual. Cu toate acestea, nu e usor sa integrezi elemente din era traditionala intr-un decor contemporan. Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa mixezi mai usor piesele de mobila intr-un decor modern si traditional in acelasi timp.

1. Straduieste-te sa creezi o stare speciala

Prima data, decide ce stare de spirit vrei sa insufli unui spatiu din casa. De exemplu, iti doresti ca zona de living sa fie mai degraba casual si deschisa? Atunci, ar trebui sa eviti piesele de mobilier formale, grele pentru un astfel de spatiu. In schimb, te poti juca frumos cu linii simple si cu materiale, moi, clasice si lejere, in timp ce incerci sa gasesti fuziunea perfecta intre clasic si contemporan. Un alt exemplu este atunci cand vrei sa obtii o camera formala si eleganta. Pentru aceasta, ai putea sa combini piese sofisticate si bogate in estetica. Lemnul cu nuanta inchisa, metalele periate si tesaturile luxoare cum ar fi catifeaua te vor ajuta sa obtii starea formala pe care o doresti.

2. Fii atent la detalii

Una din cele mai simple modalitati de a crea coeziune intre cele doua stiluri diferite este de a pune in evidenta detaliile subtile ale mobilierului. Ar putea fi vorba despre forma sau liniile pieselor de mobilier tranditionale, ori de materiale sau tesaturi. De exemplu, liniile curbate ale unei canapele atemporale ar putea functiona bine cu picioarele din lemn ale unei mese antice. De asemenea, te poti gandi la regandirea unei piese de mobilier mai vechi, prin revopsire sau tapitare. Astfel, vei da o noua viata unei piese de mobilier antice, creand un aspect coeziv. Un fotoliu clasic cu spatar inalt si un scaun confortabil frumos tapitat cu o tesatura contemporana vor arata perfect langa o canapea moderna.

3. Alege un stil dominant

Inainte de a incepe sa cumperi mobilierul, alege un stil dominant. Astfel, vei putea oferi coerenta spatiului si un echilibru bun. Important este ca cele doua stiluri diferite sa nu concureze intre ele, ci sa fuzioneze perfect. De exemplu, poti opta pentru un mobilier care sa fie in primul rand modern. Apoi, acesta va deveni baza pentru a adauga si alte piese vechi, care vor functiona asemenea unor accente deosebite.

Pentru cei care inca iubesc stilul vintage, traditional, accentele contemporane pot aduce un plus de interes pentru interior. Indiferent de stilul pe care il alegi ca fiind cel dominant, asigura-te ca incluzi suficiente piese si idei din al doilea stil, pentru a intari astfel aspectul final. De exemplu, un fotoliu vintage intr-un spatiu modern poate sa nu fie suficient pentru un impact deosebit. Ar trebui sa mai adaugi si alte elemente traditionale. In mod similar, o masuta de cafea ultra moderna asezata intr-un spatiu complet clasic, va arata ca nuca in perete si va deruta usor privirea.

4. Indrazneste sa aplici contraste

Contrastul este acel detaliu care poate adauga entuziasm si interes neasteptat pentru un spatiu. Astfel, nuantele si materialele sunt cele mai simple modalitati de a adauga contrast in spatiu. Chiar si o simpla juxtapunere poate face o diferenta importanta in amenajarea spatiului. Asociaza canapeaua traditionala cu masuta de cafea moderna pentru a obtine un efect spectaculos. Apoi, poti incerca sa mixezi un covor oriental cu o masuta contemporana pentru a sublinia traditia si bogatia covorului. De asemenea, accentele de culoare, model si textura, cum ar fi pernele si piesele de accent mai mic (ca de exemplu un scaun de vizitator), ajuta de asemenea la elevarea spatiului si la intarirea personalitatii sale.

Daca vei tine cont de aceste sfaturi si directii, va mai usor sa reusesti sa combini frumos cele doua stiluri care vin din epoci diferite: traditionalul si modernul.