3 campioni mondiali, 6 campioni europeni si multe alte vedete Kendama la EKO 2018

3 campioni mondiali, 6 campioni europeni si multe  alte vedete Kendama la EKO 2018

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriBucuresti
Ultima actualizareMiercuri 5 septembrie 2018
Vizualizari678

Voteaza & Distribuie

Descriere

Campionatul European Kendama (European Kendama Open 2018) se apropie cu pasi repezi si odata cu el vin si ultimele noutati si detalii despre indragita competitie. Va reamintim ca EKO2018 - Campionatul European de Kendama (European Kendama Open 2018) este un eveniment-concurs organizat în perioada 7-9 septembrie la Caro Hotel Club din București (Bulevardul Barbu Văcărescu 164 A).

Organizatorii de la EKO si Depozitul de Kendama au anuntat premiile, programul competitiei, companiile de kendama ce ofera premii, precum si ultimele nume ale campionilor kendama care vor fi prezenti la Bucuresti.
Campionii VIP care sunt asteptati la EKO-Campionatul European de Kendama gazduit de capitala Romaniei sunt Nick Gallagher, Campion Mondial 2018, Bonz Atron, Multiplu Campion Free Style, Campion Mondial 2014, Thorkild May, Campion Mondial free style 2014. La eveniment va fi prezent si Kota Kagoshima, reprezentantul GLOKEN, organizatorul Campionatul Mondial Kendama din Japonia.

Printre campionii Europeni 2018 care sosesc la Bucuresti sunt Joris Schweppe din Olanda, Albert Kirvesmaki din Finlanda, Daniel Lambert din Irlanda, Paul Sayer din Scotia, Socrates Iranzo Ses din Spania sau Eric Woss din Austria.

Se alatura listei oaspetilor de seama si Jeffrey Van Reeven, jucator foarte renumit in lumea kendama reprezentand Sweets Kendamas Legend, Ole Bohl de la Kendama Israel si Rolf Ganer de la Krom Kendama.

Invitații speciali ai evenimentului vor face demo-uri în fața publicului-spectator, vor asigura jurizarea concursului și, de asemenea, vor face fotografii și vor da autografe pasionaților de kendama.
Cunoscuții kendamiști Oase și Alpha, reprezentanți de seama ai Sweets Kendamas România, vor fi gazdele evenimentului la care sunt asteptați peste 3.000 de participanți.

Premii

Campionul European sau cel mai bine clasat la sectiunea Pro Open Division a Campionatului European de Kendama –EKO 2018- se califica automat la KWC 2019 Japonia- Campionatul Mondial Kendama de anul viitor, avand acoperite si costurile de transport si cazare.

Trofeul EKO este realizat de Kazuma Iwata, legenda din spatele firmei Mugen, unul din cei care au creat kendama.

Premiile pentru locurile 1, 2 si 3 constau in kendame oferite de cele mai mari companii de kendama din lume, precum Sweets Kendamas, Kendama Israel,Krom,Mugen Musou-Trofeu, Gloken, Ozora Kendama, Active Kendamas, Kendama Bulgaria, Dao Kendama, Nativ Kendama si Kendama Europe

Program
Vineri, ora 15:00
15:00 Start EKO
15:00 Inscrieri - la intrare
15:00 Ridicare rucsacuri EKO - la Kendama Shop
16:00 Prezentare EKO – Scena principala
17:00 Companiile de kendama isi prezinta produsele – Scena principala
18:00-18:30 Demos #1 - Scena principala
19:00-19:30 Mini jocuri - Scena principala
20:00 Prezentarea campionilor din fiecare tara - Scena principala
20:30 Anuntarea noilor membri Dkipa - Scena principala

Sambata, ora 10:00
10:00 Inscrieri, ultimele inscrieri la ora 11:00 - la intrare
10:30-11:00 Mini jocuri - Scena principala
11:00-12:00 Calificari pntru nivele Incepatori - Scena principala B
11:00-12:00 Calificari pentru nivel intermediar - Scena principala A
12:30-15:00 Calificari nivelul PRO - Scena principala A&B
15:00-15:30 Demos #2 - Scena principala
16:00-18:00 Cupa Gloken Style- Runda 1 si 2- peste tot
18:30-19:30 Calificari nivel avansati - Scena principala
19:30 Tombola - Scena principala
20:00 Freestyle PRO - Scena principala

Duminica, ora 10:00

10:00-11:00 Finalele -Incepatori, Intermediari, Avansati-Scena principala
11:00-11:30 Demos #3 - Scena principala
11:45-16:00 Pro Division cu Finalele - Scena principala A&B
16:15-18:15 Finalele Cupe Gloken Style - Scena principala
18:30 Premiere si ceremonia de ramas bun - Scena principala
19:00 Final

Mai multe detalii despre tricklist-urile la toate categoriile EKO 2018 gasiti pe https://www.sweetskendamas.ro/european-kendama-open-2018, la categoria Competitions.

Alte activitati
Vizitatorii si participantii se pot relaxa cu alte activitati disponibile la locatia concursului.
Un workshop de street dance e oferit de Scoala de Dans Dance Prestige (http://www.danceprestige.ro/), in timp ce o expozitie de kendame cu vanzare va fi pusa la dispozitia fanilor acestui joc, unde toti producatorii de kendame vor fi prezenti cu un stand de prezentare si vanzare.

O alta expozitie de alte obiecte conexe (jocuri, carti, tricouri, dulciuei, etc) va fi de asemenea organizata la Caro Hotel , in „Fabrica”.
Oricine doreste sa plece acasa cu o amintire speciala, alaturi de vedetele prezente la eveniment, poate trece pe la Photo Corner-ul „Ia-ti o poza la portofel”.

Participantii si vizitatorii se pot delecta totodata in zona de food & drinks, unde ii asteapta dulciuri apetisante : croissants, candy battons, pain au chocolat sau huge muffins, sau pop - corn si unde pot servi pranzul sau cina (intre orele 13:00 si 19:00), menu-urile incluzand: Cubano Hot Dogs, Homemade Burger, Crispy Mexican Tacos, Chicken Quesadillas, Potato Wedges, French Fries, Oven Baked Potato.

Cui se adreseaza EKO?

Competitiile kendama sunt deschise pentru toate varstele, baieti si fete. Majoritatea jucatorilor de kendama din Europa au varste cuprinse intre 15 si 35 ani, in timp ce comunitatea kendama din Romania este formata din jucatori mai tineri, cu varste intre 7 si 30 ani, dar majoritatea sunt copii sub 18 ani.

Totodata, EKO 2018 se adreseaza si tuturor companiilor de kendama, care sunt invitate sa isi vanda produsele in standul propriu. Evenimentul va include o zona special amenajata pentru mancare si bauturi si totodata o zona urbana, dedicata companiilor consacrate de cultura urbana.

Istoric EKO

Campionatul European de Kendama- European Kendama Open (E.K.O) se organizeaza anual, oferind titlul de “Campion European Kendama” celui mai bun jucator european din competitie. Are mai multe categorii de concurs, iar titlul de campion se acorda la sectiunea Pro Knockout.

Începând cu anul 2010, titlurile naționale europene au fost acordate și celui mai bun jucător care concurează din fiecare țară care nu are deja propriul său concurs național de kendama. E.K.O. a fost fondat de Void, in numele Asociatiei Britanice de Kendama. Void a condus E.K.O pana in 2016 cand s-a format o noua echipa.
Anul trecut EKO a avut loc in Polonia, reunind 32 participanti, 31 competitori din 13 tari.

Despre indragita Kendama

Kendama, formata din Ken (sabie) si Tama (bila) legate de catre un fir numit ito, este un joc de indemanare traditional japonez, insa stilul modern de joc kendama este influentat de o varietate larga de alte abilitati, incluzand yo-yo, diabolo si jonglerie.

Astazi, kendama este un joc popular in multe parti ale lumii. Kendama este in mod special indragita in Japonia, unde se organizeaza turneuri nationale si unde angajatorii japonezi recunosc aplicantii care au atins cele mai inalte ierarhii ‘dan’ drept “potentiali angajati perseverenti, rabdatori si hotarati”.
Romania are una dintre cele mai mari comunitati kendama din lume, comunitate care a crescut in ultimii trei ani. Depozitul Kendama a fost parte a acestei cresteri, adaugandu-si in palmares concursuri si noi modele kendama in magazin.