Triunghiul Bermudelor, 10 explicatii posibile

Detalii

CategoriiInchiriere biciclete
TaguriIstorie
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari6082

Voteaza & Distribuie

Descriere

Triunghiul Bermudelor, cunoscut si sub numele de „Triunghiul Diavolului", este o zona din partea de vest a Atlanticului de Nord, unde au disparut numeroase avioane si nave, incidente desfasurate in circumstante ciudate, inexplicabile. Legendele populare pun aceste disparitii pe seama unor activitati paranormale sau a extraterestrilor. De fapt, exista zeci de teorii cu privire la Triunghiul Bermudelor.




Triunghiul Bermudelor


Triunghiul Bermudelor




Povestea a inceput prin 1945, cand o formatie de cinci avioane Avenger ale marinei SUA, decolate de la Fort Lauderdale, Florida, au disparut in cursul unui zbor de antrenament. Aparatele, pilotate de echipaje care au facut campania din Pacific si aveau o mare experienta de zbor, nu au mai fost gasite niciodata. Pentru ciudateniile petrecute in zona dintre Miami, arhipelagul Bermudelor si Puerto Rico exista un noian de explicatii, unele de-a dreptul smintite si fanteziste. Iata cateva dintre ele:


1. O cometa care s-a ciocnit cu Pamantul acum 11 000 de ani si resturile ei zac pe fundul oceanului. Unii autori sustin ca aceasta cometa ar avea proprietati electromagnetice care impiedica navigatia prin regiune.


2. Piratii. Da, intr-adevar, regiunea in care se intind limitele Triunghiului Bermudelor a fost un rai al piratilor, in special al celor englezi, cum au fost Captain Blackbeard si Thomas Morgan. Daca disparitia unor nave ar putea fi pusa pe seama activitatii pirateresti, asta nu se potriveste cu disparitia de avioane.


3. Hidrat de metan. Potrivit acestei teorii, la mare adancime in regiune s-ar afla „bule" imense de metan, care de-abia asteapta sa fie eliberat prin activitati seismice. Daca se intampla asta, sustine teoria, metanul se ridica la suprafata reducand densitatea apei. Apa isi pierde flotabilitatea in aceste zone, iar gazul se poate ridica foarte, foarte sus in atmosfera „culegand" si avioanele. Buuum!


4. Vartejul timpului. In 1970, doi piloti care se aflau la bordul unui avion usor pe ruta insula Andros – Bimini au vazut un nor ciudat, care, progresiv, a devenit un tunel. Au intrat in acel „vartej" si la iesirea din tunel au nimerit intr-un fel de „ceata electronica", pomenindu-se la zeci de mile distanta de locul unde ar fi trebuit sa fie avionul, la o distanta la care n-ar fi putut ajunge intr-un timp atat de scurt. Cei doi piloti au crezut ca au traversat un fel de tunel al timpului.


5. Experimente secrete. O mana de teoreticieni ai Triunghiului Bermudelor cred ca guvernul SUA experimenteaza arme neconventionale in regiune, nave si ca lucreaza mana-n mana cu niste extraterestri, incercand sa testeze tehnica adusa de acestia. Atunci in Zona 51 se afla doar hangarele…


6. OZN-urile. Potrivit unor alte opinii, in Triunghiul Bermudelor se afla un OZN scufundat cu sute de ani in urma, iar echipamentele de la bordul sau se interfereaza cu propria noastra tehnologie. Sau poate ca Triunghiul Bermudelor, impreuna cu o alta zona din largul coastelor Japoniei ar servi drept portal pentru calatoriile interdimensionale ale unor creaturi foarte avansate tehnologic.


7. Atlantida. Cei care sunt convinsi ca sub Triunghi se afla ruinele Atlantidei, argumenteaza ca reziduurile energiei cristalelor, folosite de atlanti pentru alimentarea civilizatiei lor, influenteaza echipamentul de la bordul avioanelor, determinand avarierea lui.


8. Campul magnetic „dat peste cap". Printre miturile legate de Triunghi este si cel ca in regiune busolele o iau razna. Potrivit legendei, este unul dintre cele doua locuri de planeta unde busola indica nordul real si nu cel magnetic.


9. Manifestari ciudate ale vremii. Ideea nu-i chiar nelalocul ei, stiut fiind ca in regiunea Caraibelor modelele climaterice sunt foarte deschise aparitiei unor furtuni subite, extrem de violente. Datorita acestor caracteristici, datorate ciocnirii curentilor de aer cald si rece deasupra oceanului, Triunghiul Bermudelor este un teritoriu dificil, atat pentru nave, cat si pentru avioane.


10. Erorile umane. Spatiul aerian din regiune este strabatut de un trafic aviatic foarte intens: de la aparatele aviatiei SUA, pana la avioane de pasageri si avioane usoare, de turism. Pilotii pot fi miliari bine antrenati, sau amatori, si cu totii pot cadea victimele schimbarilor bruste de vreme si curenti de aer parsivi, care pot da peste cap orice plan de zbor. Este reteta unui dezastru care te pandeste din umbra. Judecand dupa istoria Triunghiului Bermudelor, s-a intamplat de nenumarate ori.