Superalimentele recomandate pentru combaterea colesterolului

Detalii

CategoriiSanatate
Taguricolesterol
Ultima actualizareVineri 3 februarie 2023
Vizualizari1048

Voteaza & Distribuie

Descriere

Este usor sa ajungem la un nivel ridicat al colesterolului din cauza a ceea ce mancam. La fel cum, chiar daca vi se pare greu de crezut, este foarte usor sa ne controlam colesterolul si sa il mentinem la un nivel normal, favorabil sanatatii tot prin alimentatie, in special, prin anumite alimente recunoscute si probate in eficacitatea lor de reducere a nivelului de colesterol.

Cum?

Unele dintre acestea furnizeaza o doza semnificativa de fibra solubila, care stopeaza colesterolul si precursorii lui in sistemul digestiv si le scot din organism inainte ca ele sa intre in circulatie. Altele ofera grasimi polinesaturate, care reduc in mod direct LDL sau colesterolul "rau". Iar cele cu steroli vegetali si stanoli ne impiedica corpul sa absoara colesterolul. Iata cinci dintre cele mai importante alimente "minune" de acest tip:

  • Ovazul
O modalitate ușoara de a incepe scaderea nivelului de colesterol este alegerea cerealelor de ovaz sau a cerealelor pe baza de ovaz. Acestea va ofera 1 pana la 2 grame de fibre solubile. Adaugati o banana sau cateva capsuni pentru o alta jumatate de gram de fibre solubile.


  • Boabele
Boabele sunt bogate in fibre solubile. Ele necesita, de asemenea, un timp mai indelungat pentru a fi digerate, ceea ce inseamna ca va simtiti satui mult timp dupa o masa. Acesta este un motiv pentru care ele reprezinta o hrana utila si pentru cei care incearca sa piarda in greutate. Cu atat de multe opțiuni - de la boabe de floarea soarelui si fasole la linte, mazare, etc. - si atat de multe moduri de a le pregati, boabele sunt o mancare nu doar foarte versatila, ci si foarte sanatoasa.


  • Nucile
Numeroase studii arata ca, consumul de migdale, nuci, arahide si alte fructe cu coaja lemnoasa este bun pentru inima. Consumul de 200 de grame de nuci pe zi poate scadea usor LDL- colesterolul "rau"- pana la 5%. Nucile au nutrienti suplimentari care protejeaza inima in multiple feluri.


  • Alimentele fortificate cu steroli si stanoli
Sterolii si stanolii extrasi din plante imbunatatesc abilitatea organismului de a absorbi colesterolul din alimente. In prezent, companiile producatoare de alimente le adauga la o mare varietate de alimente. De asemenea, ele sunt disponibile si ca suplimente. Obtinerea a 2 grame de steroli vegetali sau stanoli pe zi poate reduce colesterolul LDL cu aproximativ 10%.


  • Pestele gras
Consumul de peste de doua sau de trei ori pe saptamana poate duce la scaderea LDL in doua moduri: prin înlocuirea carnii, care are grasimi saturate ce favorizează LDL si prin eliberarea de LDL, reducand grasimile omega-3. Omega-3 reduce trigliceridele in fluxul sanguin si, in plus, protejeaza inima, ajutand la prevenirea debutului de ritm cardiac anormal.


Va dorim armonie cu natura si cu sine!
Suntem aici pentru dumneavoastra de cate ori si oricand aveti nevoie.
Pe data viitoare!


Cu drag,
Echipa Clinica Naturell
Adresa: Timisoara, Calea Bogdanestilor, nr. 22
Telefon: 0723512025, 0722214421, 0785288112