Injectari pentru marirea buzelor

Detalii

CategoriiStiri sanatate
TaguriEstetica
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari3456

Voteaza & Distribuie

Descriere

Augumentarea buzelor este o operatie din ce in ce mai ceruta de femeile care doresc sa aiba buze carnoase si senzuale, fie ca e o necesitate, in cazul buzelor foarte foarte subtiri, fie ca e doar un moft care se doreste satisfacut.

Machiajul buzelor te ajuta sa obtii un efect de marire utilizand creion pentru contur si lip-gloss cu efect de marire. Poti recurge chiar la un tatuaj al conturului buzelor, insa daca nici o metoda nu te multumeste indeajuns, solutia e marirea buzelor.

Injectari temporare pentru marirea buzelor

Grasimea proprie. Cu ajutorul anesteziei locale se extrage cu o canula mica grasimea dintr-o anume parte a corpului, care se prelucreaza si se injecteaza in cantitatea dorita. Pentru ca rezultatul sa fie maxim e necesara si o hipercorectie a zonei vizate.

Colagenul (ZYDERM sau ZYPLAST). Datorita faptului ca persoana in cauza poate sa fie alergica la colagen, chirurgul va efectua un test cu 1 luna inainte de injectarea propriu-zisa. Zona testata se urmareste cu minutiozitate timp de 3-4 saptamani, pentru a evita riscuri precum infectia, abcesele, ulceratia, dezepidermizarea, noduli sau cicatrizare.

Acidul hialuronic (MATRIGEL). In cazul acestui tip de interventie vindecarea este mult mai rapida. Spre deosebire de durata de o ora a metodei cu grasimi proprii, injectarea acidului hialuronic se limiteaza la 30 de minute.

Produs lent resorbabil pe baza de acid hialuronic cross-linkat, MATRIGEL-ul are o vascozitate marita ceea ce ii asigura o persistenta sporita in tesuturi un timp mai indelungat (6-9 luni).

Oricare ar fi metoda pentru care se opteaza, in timp, substantele folosite pentru injectare se absorb. Pentru mentinerea formei pline a buzelor e necesara repetarea aproape anuala a interventiei respective.

Injectare permanenta pentru marirea buzelor

Multumita inovatiilor din domeniul medical, exista si varianta injectarii cu Bio-alcamid, substanta cu efect permanent. In compozitia acestuia se gaseste 97% apa si 3% polimer sintetic reticulat. Bio-alcamid se realizeaza in ambulator, iar injectarea acestuia in scopul maririi buzelor necesita o anestezie locala si dureaza aproximatix 30 de minute.

Durata injectarii

Cine alege o astfel de interventie (chirurgicala sau nechirurgicala) beneficieaza, pe langa efectul de marire a buzelor, si de o durata scurta de jumatate de ora in cel mai rapid caz. Dupa injectare pacientul este supravegheat de persoane specializate atat timp cat este nevoie.

Injectarea propriu-zisa

Odata trecut testul la alergie, chirurgul injecteaza colagenul cu ajuotul unui ac fin. Daca interventia se realizeaza fara anestezie e posibil sa apara o usoara senzatie de usturime si intepaturi. Insa la cerere, injectarea se poate efectua sub anestezie. Exista si substante care nu necesita anestezie.

In functie de forma buzelor tale, poti alege doar marirea uneia dintre ele. La scurt timp dupa injectare vei simti un usor disconfort, intepaturi, si pot aparea edeme sau vanatai, insa nu e cazul sa te ingrijorezi. In general, roseata dispare in 24 de ore, putandu-se extinde la 7 zile la cei cu piele sensibila. Postoperator esti libera sa mananci, sa bei, sa te machiezi, insa e indicata folosirea unei creme cu protectie solara.

In cazul alegerii interventiei cu efect temporar, chirurgul va va instiinta care e intervalul de timp dupa care trebuie sa repetati procedura.

Riscuri

Pentru a evita riscurile majore cel mai bine e sa apelam la un chirurg plastic calificat. Astfel reducem numarul complicatiilor: infectie, abcese, ulceratie, dezepidermizarea, noduli sau cicatrizare. Dupa cum fiecare persoana are capacitati proprii de vindecare, tot asa reactiile adverse la substantele folosite difera de la o persoana la alta.

Preturile injectarilor pentru marirea buzelor pornesc de la 300 de euro si pot ajunge pana la 800 de euro, in cazul efectului definitiv.