Mișcarea fizică și rolul ei în menținerea sănătății fizice

Mișcarea fizică și rolul ei în menținerea sănătății fizice

Detalii

CategoriiSport
Taguribiciclete, sport, triciclete
Ultima actualizareMiercuri 22 aprilie 2020
Vizualizari654

Voteaza & Distribuie

Descriere

Cu siguranță te-ai întâlnit adesea cu expresia “o minte sănătoasă într-un corp sănătos”, iar moto se aplică încă de la cele mai fragede vârste. Avantajele pe care mișcarea fizică le aduce în viața copiilor sunt nemăsurate, iar cu ajutorul mișcării fizice, cei mici își vor crea deprinderi folositoare și vor avea o perspectivă mult mai sănătoasă.

Fie că este vorba despre un sport organizat, fie că ne referim la jocurile clasice ale copilăriei, mișcarea fizică trebuie să fie prezentă, indiferent de forma ei, în stilul de viață al copiilor, ea aducând atât avantaje fizice, cât și psihice. Și tocmai de aceea, chiar dacă suntem în perioada de autoizolare, este indicat să ieșim cu copiii în aer liber, chiar dacă o facem pentru câteva minute în fața blocului. Iată câteva activități pe care le poți face cu cel mic în fața blocului și rolul acestora în dezvoltarea armonioasă a copilului tău!

Mișcarea cu tricicleta și rolul ei în viața celui mic

Cum cei mici au mare nevoie să se joace în aer liber și este recomandat să o facă de la vârste cât mai mici, o plimbare cu tricicleta pentru copii, fie ea și în jurul blocului, este importantă pentru copilul tău. Cei mici se vor bucura întotdeauna să pedaleze tricicletele pentru copii, aceasta fiind o etapă premergătoare mersului pe bicicletă. Totodată, mersul pe tricicletă este o foarte bună ocazie pentru a-și dezvolta atenția, musculatura, sistemul imunitare, dar ajută și la creșterea nivelului de vitamina D sau reglarea somnului.

Mișcarea cu bicicleta și beneficiile ei pentru copilul tău

Pentru că în această perioadă cei mici tind să se plictisească destul de repede și încep să resimtă lipsa activităților în aer liber cu care erau obișnuiți, o plimbare cu bicicleta în proximitatea locuinței este o idee foarte bună, pentru a consuma astfel din energia acumulată.

Mersul pe bicicletă este una din activitățile preferate ale tuturor copiilor, iar învățatul mersului pe bicicletă poate fi distractiv și ușor, mai ales cu atâtea modele de biciclete la dispoziție. Dintre beneficiile pe care acest sport le are pentru sănătatea copiilor, menționăm: îmbunătățirea echilibrului și a stării fizice generale, arderea caloriilor și consumare energiei, antrenarea inimii și a plămânilor, coordonarea picioarelor, cât și coordonarea mână-ochi și dezvoltarea mușchilor. Mai mult decât atât, mersul pe bicicletă este mai puțin costisitor decât alte sporturi, mai ales cu atâtea biciclete ieftine pentru copii disponibile online.

Mișcarea cu hoverboard-ul, un sport distractiv pentru orice copil

Hoverboard-ul este unul dintre cele mai cool gadgeturi pentru cei mici și cu siguranță copilul tău ar fi foarte încântat să se poată plimba cu unul, chiar dacă pentru o perioadă scurtă de timp, în jurul casei. Un hoverboard are numeroase beneficii pentru un stil de viață sănătos al copilului tău! Menținerea poziției corecte a corpului, tonifierea musculaturii, consumul de calorii și stimularea capacității de concentrare a celui mic sunt doar câteva dintre beneficiile pe care mișcarea cu un hoverboard le poate aduce sănătății și stării de bine a copilului.

Așadar, cele câteva minute pe zi sunt foarte importante pentru o dezvoltarea armonioasă a copilului tău, iar atâta vreme cât respecți distanțarea socială și păstrezi distanța față de ceilalți oameni, câteva minute în fața blocului pot face minuni pentru cel mic. Achiziționează și tu de pe altex.ro o trotinetă, o bicicletă sau un hoverboard, în funcție de vârsta și pasiunile celui mic, și oferă-i copilului tău, de câteva ori pe săptămână, activitatea fizică de care atât de multă nevoie!

Sursa photo: altex.ro