4 metode de securizare a locuinței atunci când ești plecat în vacanță

4 metode de securizare a locuinței atunci când ești plecat în vacanță

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Tagurisisteme antiefractie, sisteme de securitate, sisteme de supraveghere video
Ultima actualizareMarti 11 august 2020
Vizualizari249

Voteaza & Distribuie

Descriere

Ai decis să pleci în concediu și te-ai ocupat pe îndelete de toate detaliile esențiale pentru o călătorie și o vacanță reușită. Dar cum te asiguri că locuința ta va fi în siguranță în perioada în care lipsești de acasă? Nu poți trata subiectul cu superficialitate și în niciun caz nu e recomandat să încerci să „păcălești” eventualii infractori doar lipind pe ușa de la intrare un abțibild cu o firmă de securitate. Nu de alta, dar unii preferă să pună la încercare sistemul de alarmă, iar dacă tu ai doar afișul, atunci situația devine neplăcută.

Ai nevoie de un sistem de siguranță eficient. Iată care sunt opțiunile principale:

Sistem de detecție efracție

Un astfel de sistem constă într-un mic dispozitiv instalat la ușa casei tale. Acesta se activează atunci când cineva intră în casă în lipsa ta. Aparatul poate fi conectat la telefonul tău, astfel încât tu să fii la curent în fiecare oră cu starea casei. De asemenea, aceste sisteme pot fi conectate și la o firmă de pază și protecție care, la nevoie, în cel mai scurt timp, se va prezenta la ușa ta. Acest lucru poate fi valabil pentru orice tip de securizare. Unele au și detectoare de incendiu, pe lângă detectoarele de mișcare, vibrații sau geam spart. Sirena de avertizare poate fi și ea prezentă, pe lângă comunicatoare digitale sau vocale.

Sisteme de protecție perimetrală

Acest sistem se folosește pentru instituțiile mari, dar poate fi eficient și în cazul unei locuințe. Există un sistem de protecție perimetrală pentru interior, care include senzori cu microunde montați pe geam, ușă sau orice cale de acces, și unul de exterior, bazat pe microunde sau undele infraroșu, montate în zona gardului sau a zidului din jurul proprietății. Dacă perimetrul protejat este atins, se activează alarma.

Sisteme de detecție incendiu sau inundație

Sistemele de detecție incendiu conțin detectoare de fum, de temperatură, de monoxid de carbon, de flacără și de substanțe periculoase. Sistemele de detecție de inundație conțin contacte așezate la nivelul podelei, ce detectează apa și pornesc sistemul de alarmă.

Sisteme de supraveghere video


Sistemele de supraveghere video te ajută să verifici periodic casa, prin telefon. La unele poți să activezi sistemul de deschidere - închidere a ușii pentru o persoană care se ocupă de casă în lipsa ta, fără a mai fi necesară o cheie.

Indiferent că vei alege un singur sistem sau mai multe, vei avea nevoie și de o centrală de alarmă (panoul de comandă), de un modul de comunicare, de un panou de control, o telecomandă de armare/ dezarmare sistem, de un acumulator de back-up, de senzori magnetici la intrare, senzori de șocuri și vibrații, detectoare de mișcare, buton de panică, camere de supraveghere și DVR. Produsele de automatizări Nice pot fi un astfel de exemplu. Dacă ți se pare prea complicat și nu știi de unde să începi, apelează la specialiști - au ani de experiență în securizarea locuințelor și a instituțiilor.

Ai la dispoziție numeroase metode de securizare a casei. Informează-te și alege-o pe cea care te va ajuta să stai liniștit, iar totul să fie în siguranță chiar și atunci când te afli la mii de kilometri distanță.

Sursa foto: pixabay.com/photos/fingerprint-unlock-network-man-2904774/