Cum să îți aduci aminte de copilărie

Detalii

CategoriiSocial
TaguriFamilie si copii
Ultima actualizareLuni 27 iunie 2022
Vizualizari496

Voteaza & Distribuie

Descriere

Îți este dor de cele mai inocente momente din viața ta? De momentele în care nu aveai nicio responsabilitate, niciun copil de care să ai grijă și niciun motiv pentru care viața nu ar putea fi încadrată direct într-un barem plin de criterii pozitive? Ei bine, există modalități prin care te poți întoarce oricând la acele amintiri și momente frumoase în care copilăria era singurul mod în care ai fi putut să descrii fiecare moment și zi din viața ta.

În articolul de astăzi îți vom oferi câteva sfaturi pentru a te ajuta să îți mai aduci aminte de copilărie și să nu uiți niciodată că acele momente au făcut parte din viața ta.

Mâncarea este un reper temporal minunat

De fiecare dată când una sau mai multe persoane au contribuit la bunăstarea copilului din tine, ai avut oportunitatea de a memora un moment special, de a crea un reper temporal legat de acel moment. Majoritatea dintre ele sunt când ai mâncat primele tale dulciuri, când ai mers pentru prima dată la cofetărie sau când ai ajuns pentru prima dată la un carnaval unde bucatele erau mereu altele. Așadar, mâncarea sau chiar gustul copilăriei sunt metode foarte bune pentru a te întoarce în trecut. Ai o mâncare preferată sau ceva de dulce care te duce cu gândul direct la zilele în care nimic nu părea să conteze? Acele este modul prin care poți din nou să te întorci la ipostaza de copil inocent și să te bucuri din nou de ceea ce a reușit viața să îți lase ca moștenire.

Ieșitul la plimbări în locuri vechi

O altă modalitate prin care poți să îți aduci aminte de cele mai frumoase momente din viața ta de copil este să mergi la plimbare și să parcurgi din nou la pas locurile unde înainte cu zeci de ani erai dus de părinții tăi. Plimbări în parc, ieșitul la ștrand sau chiar vizitarea unor locuri care au un impact foarte mare asupra vieții tale. Alte locuri care s-ar putea să fie strâns legate de viața de copil sunt locuințele rudelor. Dacă există rude pe care nu le-ai mai vizitat de foarte mult timp sau ai bunici la care nu ai reușit să mai ajungi de foarte mult timp, acum este momentul să faci o vizită în locurile unde ai construit momente frumoase alături de membrii familiei.

Citește o carte plină de sfaturi

Pollyanna toate volumele este o colecție de cărți care te poate ajuta să redescoperi momentele frumoase ale vieții de copil. Tot ceea ce trebuie să faci pentru a putea retrăi din nou amintiri frumoase alături de persoanele dragi este să creezi un cadru plăcut pentru citit, să iei fiecare volum în parte și să înțelegi în profunzime ceea ce încearcă aceste cărți să te învețe.

Librăria Ortodoxia este un loc foarte bun pentru a începe să colecționezi tot felul de cărți pentru suflet și să construiești biblioteci de cărți pline de resurse pentru suflet.

Concluzie


Ești pregătit să găsești din nou copilul din tine? Începe acum să colecționezi amintiri de mult pierdute și să le înmagazinezi aproape de sufletul tău.