5 motive pentru a-ți pune aparat dentar în 2020

Detalii

CategoriiSanatate
Taguriaparat dentar, Bucuresti, cabinet stomatologic, stomatologie
Ultima actualizareMiercuri 22 ianuarie 2020
Vizualizari695

Voteaza & Distribuie

Descriere

Pentru multă vreme aparatul dentar a fost evitat de pacienți, care se temeau de consecințele estetice ale purtării sale, dar și de ironiile celor din jur. Totuși, în prezent, aparatul dentar nu mai este dificil de purtat, ba chiar este solicitat de multe persoane, fie pentru ei înșiși, fie pentru copii. Modelele disponibile pe piață, dar și tehnologiile de montare, fac din aceste tratamente unele ușor de suportat pentru pacienți și foarte eficiente în vederea rezolvării problemelor de aliniere a danturii. Poți foarte ușor să beneficiezi de un tratament ortodontic, chiar la un cabinet dentar în București.

Iată cinci argumente pentru care ar trebui să iei în calcul montarea unui aparat dentar.

Garanția unui zâmbet impecabil


Dacă dinții nu sunt drepți, zâmbetul tău nu va fi unul pe care să îl afișezi cu nonșalanță și există riscul ca încrederea în sine să îți fie afectată. Cu ajutorul aparatului dentar, ai ocazia de a-ți corecta problemele de orientare a dinților într-un timp destul de scurt și fără eforturi foarte mari. Purtarea aparatelor nu este dureroasă, iar estetica acestora le face să fie foarte discrete, astfel că cei din jur aproape că nu vor observa. Indiferent de modelul pentru care optezi, calitatea zâmbetului tău va fi cu siguranță influențată pozitiv de aparatul dentar pe care îl porți.

Masticație corectă

Modul în care mesteci mâncarea este foarte important pentru sănătatea ta. O masticație incorectă îți poate afecta digestia, iar o digestie ineficientă poate conduce la probleme greu de rezolvat. Dacă dantura ta nu asigură capacitatea de a mesteca în mod corect alimentele, atunci trebuie să iei măsuri și cea mai bună soluție este cea a unui aparat dentar. Grație caracteristicilor sale, aparatul îți va îndrepta dinții și îi va face să calce corect unul pe celălalt, în așa fel încât procesul de masticație să se desfășoare în condiții eficiente.

Igienizare dentară mai bună

Una dintre problemele pe care aparatul dentar le poate rezolva este reprezentată de incapacitatea de igienizare corectă cauzată de poziția dinților. Înghesuiți sau strâmbi, aceștia nu pot fi curățați corect și complet, iar pe termen lung pot apărea tartrul și cariile. Cu ajutorul aparatului dentar vei reuși să obții o dantură dreaptă și ușor de curățat.

Ofertă variată


Un alt motiv pentru care 2020 poate fi anul potrivit pentru a-ți monta un aparat dentar este reprezentat de varietatea de tipuri de aparate care există în prezent pe piață. Poți alege fie un aparat dentar transparent din safir, fie un aparat dentar Damon, fie unul invizibil - Incognito, iar rezultatele vor fi eficiente și nici latura estetică nu va avea de suferit.

Îngrijire ușoară

Foarte mulți pacienți sunt reticenți atunci când vine vorba să își monteze aparate dentare, din cauza faptului că acestea par dificil de îngrijit. Totuși, această problemă nu mai este de actualitate, întrucât tehnologiile și produsele existente pe piață în prezent permit utilizatorilor de aparate dentare să le curețe cu ușurință. De asemenea, vizitele de rutină la stomatolog facilitează buna funcționare și curățare a aparatului dentar, astfel cu un minim de efort vei reuși să ai o bună igienă dentară.

Modul în care a evoluat piața aparatelor dentare facilitează purtarea acestora și face uitate problemele referitoare la latura estetică și posibilele reacții pe care un astfel de dispozitiv le putea stârni. Acum, aparatele dentare ajută enorm la corectarea unor probleme grave, dar și la evitarea altora.

Sursa foto: pixabay.com/photos/dentist-pain-dental-care-medicine-428645/