Ai probleme cu navigația? Descoperă cele mai sigure reparații pentru navigații Volkswagen!

Ai probleme cu navigația? Descoperă cele mai sigure reparații pentru navigații Volkswagen!

Detalii

CategoriiAuto/moto
Tagurimasini, Volkswagen
Ultima actualizareVineri 8 iulie 2022
Vizualizari128

Voteaza & Distribuie

Descriere

Navigația auto este de mare ajutor pentru șoferi. Dispozitivul te ajută să ajungi la destinație, te avertizează și despre locurile periculoase și camerele de viteză. Din păcate, ca orice echipament electronic, navigația poate eșua. Uneori este vina dispozitivului, alteori din cauza manipulării necorespunzătoare.

Dispozitivele portabile independente sunt mult mai ieftine și pot fi reparate, întreținute sau pur și simplu înlocuite în cazul unei defecțiuni. Poți actualiza sau înlocui singur hărțile. Navigațiile montate din fabrică sunt în multe cazuri oferite ca element opțional al echipamentului mașinii și trebuie să plătești o taxă suplimentară scumpă pentru ele - chiar de câteva ori mai mult decât pentru un dispozitiv independent. O mulțime de probleme sunt, de asemenea, actualizate și reparate. Totul pentru că puțini tehnicieni repară o astfel de navigație.

Probleme legate de navigația auto

Există o serie de probleme care pot apărea atunci când mașina ta este dotată cu un sistem de navigație și, pentru a le remedia, cel mai bine este să apelezi la serviciile oferite de VagFix, locul unde specialiștii se ocupă de reparații pentru navigații Volkswagen și alte mărci de vehicule.

Printre cele mai frecvente probleme, pot fi menționate:

  • Crăparea ecranului în timpul iernii

După o noapte geroasă, merită să încălzești mai întâi interiorul cabinei și apoi să atingi ușor ecranul de navigare. Dacă nu funcționează sau întârzie, acordă-i puțin mai mult timp.

  • Uzura ecranului tactil

În acest caz, doar înlocuirea acestuia de către un specialist care se ocupă de repararea sistemelor de navigație va ajuta cu adevărat.

  • Ecranul se blochează în timpul funcționării sau pornirii

Dispozitivul nu răspunde la comenzile șoferului sau nu afișează informațiile necesare. Adesea, sistemul de navigație din fabrică rămâne blocat pe sigla unei anumite companii sau pe meniul principal. Soluția este să apelezi la serviciul de reparatii rns510 și cel mai adesea încărcarea noului firmware.

  • Probleme de comunicare CAN

Sistemele de navigație folosesc bare CAN pentru a comunica cu restul componentelor (care folosesc și ecranul tactil), sau, de exemplu, cu butoanele de pe volanul multifuncțional. În cazul problemelor CAN, navigația nu poate fi controlată, nu răspunde la comenzi sau se oprește de la sine. Soluția este o vizită la service și repararea software-ului.

  • Resetare și probleme după actualizarea software-ului

Dispozitivul se repornește constant din cauza unui defect software. Aici, din nou, doar ajutorul unui profesionist poate fi cu adevărat soluția potrivită.

  • Defectarea tastaturii

Unele sisteme de navigație pot fi controlate doar de pe ecranul tactil, altele și de la tastatură. Tastatura în sine poate fi deteriorată sau uzată mecanic. Simptomele defecțiunii includ lipsa iluminării de fundal a tastelor și lipsa de răspuns la apăsarea acestora. Soluția este înlocuirea tastaturii cu una nouă.

Navigația auto este un echipament extrem de util, dar, din păcate, generează și avarii și costurile asociate. Navigațiile din fabrică sunt convenabile, nu ai nevoie de fire sau încărcătoare pentru ele, dar reparațiile sunt mult mai scumpe decât în cazul celor portabile. Dar cu siguranță vei vedea că merită, de fiecare dată când pleci cu mașina!