Ce este terapia 3C si cum ii ajuta pe copiii cu autism?

Detalii

CategoriiSanatate
Taguriautism
Ultima actualizareJoi 10 septembrie 2020
Vizualizari796

Voteaza & Distribuie

Descriere

Autismul este tulburarea centrala din cadrul spectrului de turburari de dezvoltare, cunoscut si sub denumirea de spectrul tulburarilor autismului/autiste. Aceasta tulburare este caracterizata prin dificultati de comunicare si interactiune sociala. Exista o multime de terapii pentru copiii cu autism ce au scopul de a-i ajuta sa se integreze in societate. Terapia 3C este una dintre ele, fiind dezvoltata de un antrenor de arte martiale roman, pe numele sau Paul Cojocaru. Despre ce propune acest tip de terapie si ce rezultate poate oferi, aflati in cele ce urmeaza.

Ce este Terapia 3C?

Terapia 3C este o metoda de recuperare ce are la baza exercitii fizice specifice. Aceasta ofera rezultate, iar toti copiii recuperati psihomotric cu ajutorul ei sunt un exemplu concret in acest sens. Acest tip de terapie are la baza ideea incurajatoare ce se refera la faptul ca in sufletul fiecarui copil cu autism exista, insa in stare latenta, potentialul unui copil ce sa comporta si se dezvolta normal. Ceea ce face terapia 3C atat de apreciata se refera si la faptul ca nu se afla in contradictie cu nicio alta terapie utilizata de asemenea in diminuarea obiceiurilor specifice autismului.

Ce nu poate face Terapia 3C pentru copiii cu autism?Trebuie mentionat ca Terapia 3C nu inlocuieste logopedia sau celelalte terapii ce vizeaza deprinderea unor abilitati practice specifice copiilor.

In ce consta Terapia 3C?

Terapia 3C, terapie utilizata si in cadrul centrului Pas cu Pas din Suceava, se caracterizeaza printr-un ansamblu de exercitii fizice. Pe post de accesorii, atunci cand vine vorba de practicarea Terapiei 3C, sunt folosite mingi, bastoane si chiar popice. Scopul acestor exercitii fizice este cel de a stabiliza atentia copilului, dar si de a-l face pe acesta sa constientizeze contextul in care se afla. Fiecare exercitiu in parte este insotit si de comezi verbale pentru a fi mai simplu de inteles si bineinteles de executat.

De cele mai multe ori, pentru a eficientiza intreg procesul de desfasurare a Terapiei 3C, fiecare copil va fi insotit de o persoana apropiata lui. Durata unei sedinte de Terapie 3C este de o ora, timp suficient pentru ca fiecare exercitiu in parte sa fie inteles pe deplin.

Rolul Terapiei 3C

Rolul Terapiei 3C este cel de a dezvolta in copilul cu autism comportamente specifice varstei, comportamente bazate pe actiunile psihomotrice de baza. Prin Terapia 3C fiecare copil in parte va invata cum sa alerge corect, cum sa manevreze anumite obiecte, ce inseamna sa mergi in echilibru pe o bara, sa schimbe de unul singur directia mersului si, cel mai important, sa mearga corect. Avand in vedere ca exercitiile sunt insotite si de indicatii verbale, copilul cu autism va invata si sensul anumitor comenzi. Pentru ca Terapia 3C incurajeaza reusita, fiecare copil va descoperi ce inseamna cu adevarat sa te simti satisfacut de pe urma unui castig trudit cu forte proprii.

Mai multe detalii despre Terapia 3C regasesc parintii interesati pe centrulpascupas.ro