Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
deedee17

facultate...

Recommended Posts

Sunt clasa a XII-a... :o: si trebuie sa imi aleg facultatea pe kre sa o urmez dar nu stiu ce ar fi cea mai buna.. :o: .Sunt la filologie, si pot sa spun ca am ca materii preferate lb romana,geografia si biologia(kiar dak nu am faqt dekt in clasa a IX-a si a X-a) :) ..in rest ma "impac" bn q limbile straine si q celelalte materii (fara mate, fizik, chimie,sport :D )...Sincer mi-ar placea sa fiu profesoara insa nu este o meserie bn platita asa k as vrea sa aleg altceva :o: ...Imi doresc o meserie bine platita...o functie importanta dak se poate...oriqm ceva de viitor...insa nu stiu care ar fi facultatea portivita pt a deveni asa ceva :P ...Mi-ar placea sa am contact q oamenii, sa ii ajut(nu imi recomandati medicina pt k lesin knd vad sange :o: ) , sa ii organizez, sa fac ordine.Mentionez k sunt dispusa sa invatz :P ....Astept sfaturi, pareri...Multumesc anticipat :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Mentionez k sunt dispusa sa invatz ....Astept sfaturi, pareri...Multumesc anticipat :D
Intai si intai, invata sa renunti la limbajul de mIRC.

Este obositor sa citesti un text numai cu sh-uri,tz-uri,k-uri.

 

Referitor la facultate, numai tu stii ce anume iti doresti sa faci pe viitor, numai tu stii in ce domeniu ai putea profesa.

Share this post


Link to post
Share on other sites
...Mi-ar placea sa am contact q oamenii, sa ii ajut(nu imi recomandati medicina pt k lesin knd vad sange :) ) , sa ii organizez, sa fac ordine.Mentionez k sunt dispusa sa invatz :) ....Astept sfaturi, pareri...Multumesc anticipat :D

 

De psihologie ce zici? Este o meserie destul de bine platita, daca detii/ajungi in vreun cabinet particular.

Ai mai putea incerca o fac. de drept, turism sau de limbi straine. Whatever floats your boat.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Imi doresc o meserie bine platita...o functie importanta dak se poate...oriqm ceva de viitor...insa nu stiu care ar fi facultatea portivita pt a deveni asa ceva

Pentru asa ceva nu-ti trebuie facultate ci PASIUNE! Banii nu se fac dintr-o meserie anume ci din pasiune. Daca ai pasiune poti face bani din aproape orice.

 

Teapa asta o iau multi, privesc la o persoana de succes si spun "ar trebui sa fiu si eu in meseria respectiva" dar lucru pe care nu-l vad e pasiunea ce a dus la succesul respectiv. Sunt mii de oameni cu aceiasi meserie care n-au nici 10% din ce are ala care o face cu pasiune. Doctori care se chinuie sa-si plateasca chiria, avocati care inca stau pe banii parintilor, etc.

 

Regula e simpla: Aduci un serviciu semnificativ celor din jur... ajungi bogat. Ca sa aduci un serviciu semnificativ trebuie sa poti lucra cu spor. Ca sa lucrezi cu spor trebuie sa-ti placa. Deci, daca vrei sa ajungi bogata alege ceva ce-ti place cu adevarat. Uite un exercitiu simplu care te poate ajuta sa descoperi directia:

 

1. Ia o foaie A4 si imparte-o in doua. In capatul primei coloane trece cuvantul APTITUDINI iar in capatul la a doua INTERESE

Acum timp de minim 20 de min. incearca sa pui in cele 2 coloane TOT ce s-ar potrivi (adica sa fie ori ceva ce poti face, ori un interes)

2. Ia inca o foaie A4 si in capatul ei pune urmatoarea intrebare: "Ce as putea face zilnic folosindu-ma de APTITUDINILE si INTERESELE mele astfel incat sa imbogatesc viata celor din jur. "

Acum timp de 20-30 de min pune pe foaie TOATE raspunsurile care iti trec prin cap, indiferent cat de fanteziste sau absurde ar parea.... scrie-le pe toate , TOATE.

 

Dupa ce ai facut exercitiul, orienteaza-te spre facultatea care te poate ajuta cel mai mult in indeplinirea misiunii... o sa fie mult mai clar care dintre ele te poate ajuta. :cry:

Edited by Cavaleru' Jedi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ruxandra iti multumesc pt sfat. :cry: Nu sunt dependenta de k-ri,tz-uri ...Pot foarte bine sa scriu si fara sa le folosesc :)....M-am gandit la pshihologie :lol2: , si la drept(mi-ar placea , mai ales ca functia de avocat este una importanta dar eu nu as putea sa interactionez cu un criminal de exemplu, nu as putea sa vad un cadavru :lol2: ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Psihologia e frumoasa. Daca ti-ar face placere sa lucrezi cu oamenii, sa ii ajuti, ar putea fi o alegere buna.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Nu , nu am vazut.

 

esti cam tanara sa fii convinsa ca ai o asemenea teama fara macar sa incerci s-o infrunti..

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

×