5 idei inspirate de amenajare a curții

Descriere

Curtea casei tale este în această perioadă locul perfect pentru a te relaxa alături de familie sau chiar pentru a lucra de acasă. Dar cum ai putea să transformi o curte mică într-o zonă frumos amenajată și confortabilă? Din fericire, poți să amenajezi foarte modern și practic chiar și o grădină foarte mică și nu va fi nevoie să cheltuiești mulți bani. Te poți inspira din ideile pe care ți le prezentăm în acest articol.

1. Transformă curtea într-o cameră în aer liber

Primul lucru pe care îl poți face este să te gândești că această curte este de fapt o cameră în aer liber. Astfel, îți va fi mult mai ușor să găsești soluții pentru o amenajare de efect. Ai nevoie doar de o canapea confortabilă, o masă și câteva scaune sau fotolii. Poți folosi și perne pe care să le pui direct pe jos sau fotolii puf, dacă vrei să transformi curtea într-o sală de lectură. Câteva ghivece cu flori vor completa designul acestei camere în aer liber și vor aduce un plus de culoare, mai ales dacă nu ai prea multă vegetație în curte. Dacă îți dorești un spațiu de lucru, ai nevoie doar de o masă pe care să-ți pui laptopul și de un scaun confortabil.

2. Amenajează un mic spațiu verde

Oricând de mică ar fi curtea, cu siguranță poți găsi un colț pe care să-l transformi în spațiu verde. În acest fel, curtea se va transforma radical, iar zona verde va fi o adevărată bucurie, mai ales pentru copii sau pentru animalele de companie. Poți să pui gazon, apoi să plantezi câteva flori și chiar arbuști sau copaci, dacă ai suficient spațiu. Ai grijă apoi să întreții micuța ta grădină așa cum trebuie. Cumpără toate produsele necesare de la un magazin de insecticide, erbicide și îngrășăminte, astfel încât spațiul verde să nu fie invadat de buruieni sau de alți dăunători. Ca să-ți fie mai ușor să întreții grădina, poți cumpăra plante perene, mereu verzi, cum sunt coniferele, spre exemplu, sau unii arbuști.

3. Folosește gardul ca element de decor

Un truc foarte simplu și de efect pentru o curte mică este integrarea gardului în decor. Asta înseamnă, în primul rând, să ai un gard nou și bine îngrijit, cu aspect unitar, care să fie la fel pe toate laturile curții. Apoi îl poți integra foarte simplu în decor, prin mai multe soluții de amenajare:

  • Acoperă gardul cu viță de vie, cu iederă sau cu alte plante agățătoare, astfel încât să arate ca un gard viu.
  • Plantează arbuști decorativi sau pune jardiniere sau ghivece cu flori de-a lungul gardului sau în colțuri, astfel încât să delimiteze frumos curtea.
  • Vopsește gardul pe interior în culori vii, care se potrivesc cel mai bine cu stilul de amenajare a curții și ai grijă să obții un aspect unitar și armonios chiar dacă folosești mai multe culori.

4. Pregătește o zonă cu umbră

Dacă nu ai copaci mari în curte, care să-ți asigure umbra atât de necesară în zilele caniculare de vară, trebuie să găsești alte soluții care să te protejeze de soarele arzător. Cel mai simplu este, desigur, să cumperi o umbrelă, însă ai grijă ca acest obiect să nu strice design-ul pe care l-ai gândit. Astfel, în locul clasicei umbrele din pânză, poți cumpăra una din paie, care se va potrivi mult mai bine cu un stil rustic.

5. Montează o pergolă

O altă soluție pentru a te bucura de umbră este să amenajezi o pergolă din lemn, pe care să pui plante agățătoare. În acest fel vei obține un efect deosebit de design, cu aspect rustic și natural și vei aduce și un pic de verdeață în curte. Desigur, peste această pergolă se poate pune și o prelată sau chiar un acoperiș retractabil, astfel încât să poți obține umbră sau să te bucuri de razele soarelui printr-o simplă apăsare de buton.

Prin urmare, în funcție de preferințele tale și de bugetul de care dispui, poți găsi soluții accesibile și de efect chiar și pentru amenajarea unei curți de dimensiuni mici.

Sursa foto: unsplash.com/photos/4FZrohXC6Ac